Пуно посла за Фискални савјет

Циљ Фискалног савјета Републике Српске биће подизање нивоа ефикасности и ефективности вођења политике јавних финансија у Српској, изјавио је данас предсједник овог савјета Републике Српске Миленко Крајишник.

Република Српска 23.08.2017 | 15:28
Пуно посла за Фискални савјет
"Изазови који нас чекају, питања која ћемо отворити, дискусије које желимо започети, захтијевају озбиљан и политички неутралан приступ. Искуства земаља Организације за економску сарадњу и развој и ЕУ на успостављању фискалних савјета послужиће нам као узор да успоставимо независно, кредибилно и суверено тијело Републике Српске", рекао је Крајишник.

Он је навео да је данас одржана прва сједница Фискалног савјета Републике Српске на којој су донесени интерни акти потребни за наставак процеса оснивања, а разматрана су питања о даљим активностима на успостављању капацитета за рад Фискалног савјета, саопштено је из овог савјета.

"Прва сједница Фискалног савјета јесте почетак рада овог независног органа у Републици Српској. Након дефинисања формално-правног статуса, регистровања као правног лица и рјешавања осталих питања организационе природе очекује нас велики посао", каже Крајишник.

Он је подсјетио да је, након оснивања Фискалног савјета, Република Српска добила независно тијело за оцјену кредибилитета фискалне политике.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Дејан

23.08.2017 13:47

Политички неутралан приступ од стране политички јасно опредијељеног лика, бившег члана главног одбора СНСД-а, помоћника министра, Додиковог савјетника итд. Ако сте Ви професоре неутрални занима ме како изгледају СНСД екстреми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган бања лука

23.08.2017 14:51

Браво за коментар.

Name

ДЕГОТХИА

23.08.2017 23:00

1997. исао је на састанке у ОХР у Сарајево и није знао како се зове... нити гдје је Енглеска... а о језику том енглеском НИЈЕ ПОЈМА ИМАО--- а сада он проф. чега болан...

Name

Опет ништа

23.08.2017 14:37

Фискални савјет је моћан орган у сваком друштву. Он је пријеко потребан како независно тијело које би трбало да буде изнад свих органа и институција у РС. Такав би имао, нажалост он неће бити такав. Биће под диригентском палицом садашњег Министра финасија г. Тегелтије. Никад нам потребни није био, РС се суочава са огромним, чак лажираним дефицитом само за 2016.годину, од 170 мил км. Ф.савјет треба да да мјере за рјешаваје тог горућег проблема у фискалном пољу РС. Тога неће бити, нећето Ф. савејт понудити нити ће било шта добро урадити, није самосталан. Биће добро само њима имаће добре хонораре, и боље ће живјети у односу на просјечног грађанина РС. Оет терет на Буџет РС. Докле више, све дотле док потпуно фискално нестанемо. А онда ће бити најодговорнији Фискални савјет овакав какав јесте. Чувајте се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није него

23.08.2017 15:29

Сатрћете се. Биће још лијепе и лаке ловице, наравно учинак никакав. Млаћење празне сламе, бахаћење, још један вид отимачине народних пара. Виђено већ безброј пута. Народе, срећно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

23.08.2017 15:57

јој какав је !!!!

Name

Пољопривредник

23.08.2017 22:02

Кадар од Кљајцина старог Србацког лопова, све то треба хапсити

ОДГОВОРИТЕ