Puno posla za Fiskalni savjet

Cilj Fiskalnog savjeta Republike Srpske biće podizanje nivoa efikasnosti i efektivnosti vođenja politike javnih finansija u Srpskoj, izjavio je danas predsjednik ovog savjeta Republike Srpske Milenko Krajišnik.

Republika Srpska 23.08.2017 | 15:28
Puno posla za Fiskalni savjet
"Izazovi koji nas čekaju, pitanja koja ćemo otvoriti, diskusije koje želimo započeti, zahtijevaju ozbiljan i politički neutralan pristup. Iskustva zemalja Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj i EU na uspostavljanju fiskalnih savjeta poslužiće nam kao uzor da uspostavimo nezavisno, kredibilno i suvereno tijelo Republike Srpske", rekao je Krajišnik.

On je naveo da je danas održana prva sjednica Fiskalnog savjeta Republike Srpske na kojoj su doneseni interni akti potrebni za nastavak procesa osnivanja, a razmatrana su pitanja o daljim aktivnostima na uspostavljanju kapaciteta za rad Fiskalnog savjeta, saopšteno je iz ovog savjeta.

"Prva sjednica Fiskalnog savjeta jeste početak rada ovog nezavisnog organa u Republici Srpskoj. Nakon definisanja formalno-pravnog statusa, registrovanja kao pravnog lica i rješavanja ostalih pitanja organizacione prirode očekuje nas veliki posao", kaže Krajišnik.

On je podsjetio da je, nakon osnivanja Fiskalnog savjeta, Republika Srpska dobila nezavisno tijelo za ocjenu kredibiliteta fiskalne politike.

(Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Dejan

23.08.2017 13:47

Politički neutralan pristup od strane politički jasno opredijeljenog lika, bivšeg člana glavnog odbora SNSD-a, pomoćnika ministra, Dodikovog savjetnika itd. Ako ste Vi profesore neutralni zanima me kako izgledaju SNSD ekstremi.

ODGOVORITE
Name

Dragan banja luka

23.08.2017 14:51

Bravo za komentar.

Name

DEGOTHIA

23.08.2017 23:00

1997. isao je na sastanke u OHR u Sarajevo i nije znao kako se zove... niti gdje je Engleska... a o jeziku tom engleskom NIJE POJMA IMAO--- a sada on prof. čega bolan...

Name

Opet ništa

23.08.2017 14:37

Fiskalni savjet je moćan organ u svakom društvu. On je prijeko potreban kako nezavisno tijelo koje bi trbalo da bude iznad svih organa i institucija u RS. Takav bi imao, nažalost on neće biti takav. Biće pod dirigentskom palicom sadašnjeg Ministra finasija g. Tegeltije. Nikad nam potrebni nije bio, RS se suočava sa ogromnim, čak lažiranim deficitom samo za 2016.godinu, od 170 mil km. F.savjet treba da da mjere za rješavaje tog gorućeg problema u fiskalnom polju RS. Toga neće biti, nećeto F. savejt ponuditi niti će bilo šta dobro uraditi, nije samostalan. Biće dobro samo njima imaće dobre honorare, i bolje će živjeti u odnosu na prosječnog građanina RS. Oet teret na Budžet RS. Dokle više, sve dotle dok potpuno fiskalno nestanemo. A onda će biti najodgovorniji Fiskalni savjet ovakav kakav jeste. Čuvajte se!

ODGOVORITE
Name

Nije nego

23.08.2017 15:29

Satrćete se. Biće još lijepe i lake lovice, naravno učinak nikakav. Mlaćenje prazne slame, bahaćenje, još jedan vid otimačine narodnih para. Viđeno već bezbroj puta. Narode, srećno!

ODGOVORITE
Name

Xxx

23.08.2017 15:57

joj kakav je !!!!

Name

Poljoprivrednik

23.08.2017 22:02

Kadar od Kljajcina starog Srbackog lopova, sve to treba hapsiti

ODGOVORITE