Пожар у Љубињу под контролом

Ватрогасци у Љубињу успјели су да зауставе да се велики шумски прошири у рејон Пољица, те је ситуација на пожариштима вечерас стабилнија, речено је у општинској Ватрогасној јединици.

Република Српска 20.08.2017 | 21:16
Пожар у Љубињу под контролом
Командир Ватрогасне јединице Љубиње Миодраг Илић рекао је да је највећи дио пожаришта стављен под контролу, те да за сада није затражена помоћ хеликоптера Оружаних снага БиХ.

"Хеликоптере смо планирали позвати у помоћ уколико ватра захвати рејон Пољица, који је најнасељенији, те би било угрожено више села и хектари засада паприка и житарица", истакао је Илић.

Он је навео да је од 17 сати поново отворен за саобраћај пут Љубиње- Столац, преко превоја Жегуља.



Варогасци страхују од вјетра који, најчешће, у раним јутарњим часовима распламса ватру, а најављене кише у Херцеговини за сада нема.

Велики шумски пожар који је јучер послијеподне избио у љубињској општини гутао је шуму и ниско растиње, а висина пламена у појединим моментима достизала је педесетак метара.

Због ватре која је горјела са обје стране магистрале на Жегуљи, током протекле ноћи и дана више пута је ова дионица била затварана за саобраћај.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

просао

20.08.2017 20:47

Данас око 16х сам са 1000 на сат просао том дионицом. Ватра није нам правила проблем него дим и угљенмоноксид. Ватрограсци пију кафу у облизњој кафани... залосно

ОДГОВОРИТЕ