Батровци: Чека се и до десет сати

На граничном прелазу Батровци километарска је колона аутомобила, камиона и мотоцикала који, како тврде возачи, чекају да пређу у Хрватску од пет до десет сати.

Регион 20.08.2017 | 16:44
Батровци: Чека се и до десет сати
Екипа Тањуга, која је успјела до дође на 500 метара од граничног прелаза, разговарала је са људима који чекају.

Дјевојка из Украјине која је са младиц́ем кренула ка Италији из Београда каже да чекају пет сати у колони, да немају информација зашто је огромна гужва и да су вец́ потрошили воду и храну коју су понијели.

Боље припремљен од ње је Баточинац, који се са породицом упутио на љетовање у Хрватску и који чека седам сати у реду на прелазу.

Он је од јутрос од шест сати у колони, а понијели су више хране и воде јер су се информисали о стању на граничним прелазима. Додаје, међутим, да је очекивао да ц́е све иц́и нешто брже.

Турски држављанин, који се са супругом и дјецом врац́а у Њемачку са одмора, био је „најнервознији“, јер тврди да се вец́ 10 сати налази у колони, а стигао је на пола километра од граничног прелаза. И он каже да нема информација због чега се толико чека, али исто тако и да су остали без воде и хране.

Присутна је и прилична нервоза, која се види по гестикулацији путника, по изјавама, али такође по „лежању на сирене“, гдје предњаче камионџије са ваздушним сиренама.

Оно што се такође може примијетити је пуно одбаченог ђубрета, кеса, флаша, пластике, лименки, остатака хране….

Иначе колона се „полако крец́е“, а на „ничијој земљи“ између Србије и Хрватске је велики број возила свих врста који чекају да уђу у Хрватску.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пендула

21.08.2017 13:09

Нема уласка у Нато дрзаву тек тако ,није то прција !

ОДГОВОРИТЕ