Batrovci: Čeka se i do deset sati

Na graničnom prelazu Batrovci kilometarska je kolona automobila, kamiona i motocikala koji, kako tvrde vozači, čekaju da pređu u Hrvatsku od pet do deset sati.

Region 20.08.2017 | 16:44
Batrovci: Čeka se i do deset sati
Ekipa Tanjuga, koja je uspjela do dođe na 500 metara od graničnog prelaza, razgovarala je sa ljudima koji čekaju.

Djevojka iz Ukrajine koja je sa mladićem krenula ka Italiji iz Beograda kaže da čekaju pet sati u koloni, da nemaju informacija zašto je ogromna gužva i da su već potrošili vodu i hranu koju su ponijeli.

Bolje pripremljen od nje je Batočinac, koji se sa porodicom uputio na ljetovanje u Hrvatsku i koji čeka sedam sati u redu na prelazu.

On je od jutros od šest sati u koloni, a ponijeli su više hrane i vode jer su se informisali o stanju na graničnim prelazima. Dodaje, međutim, da je očekivao da će sve ići nešto brže.

Turski državljanin, koji se sa suprugom i djecom vraća u Njemačku sa odmora, bio je „najnervozniji“, jer tvrdi da se već 10 sati nalazi u koloni, a stigao je na pola kilometra od graničnog prelaza. I on kaže da nema informacija zbog čega se toliko čeka, ali isto tako i da su ostali bez vode i hrane.

Prisutna je i prilična nervoza, koja se vidi po gestikulaciji putnika, po izjavama, ali takođe po „ležanju na sirene“, gdje prednjače kamiondžije sa vazdušnim sirenama.

Ono što se takođe može primijetiti je puno odbačenog đubreta, kesa, flaša, plastike, limenki, ostataka hrane….

Inače kolona se „polako kreće“, a na „ničijoj zemlji“ između Srbije i Hrvatske je veliki broj vozila svih vrsta koji čekaju da uđu u Hrvatsku.

Izvor: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pendula

21.08.2017 13:09

Nema ulaska u Nato drzavu tek tako ,nije to prcija !

ODGOVORITE