Цвајта: Гроскројц се вратио - и понестало му је жваке!

Бивши ас Борусије повео Дармштат до победе над Санкт Паулијем!

Фудбал 18.08.2017 | 20:45
Цвајта: Гроскројц се вратио - и понестало му је жваке!
Почетком марта се на страницама жуте штампе појавила вест да ће Штутгарт жестоко казнити Кевина Гроскројца због кафанске туче у којој је учествовао. Неколико дана касније сам фудбалер је јавно признао да је погрешио и да жели само да буде што даље од фудбала. Срећом, ускоро се предомислио, месец и кусур дана касније је потписао за Дармштат, а у трећем колу Цвајте показао колико би могао да значи Љиљанима. Некадашњи ас Борусије из Дортмунда водио је Дармштат до победе од 2:0 у судару са Санкт Паулијем.

Гроскројц је у осмом минуту стигао до ничије лопте после лошег испуцавања једног гостујућег фудбалера и из прве гађао у небрањени део мреже за иницијалних 1:0, да би почетком другог полувремена изнудио пенал за домаће пошто су двојица противничких фудбалера могли само прекршајем да га зауставе. Тобијас Кемпе је био сигуран егзекутор и дуплирао предност.

Уследила је офанзива Санкт Паулија, али је елан спласну пошто је Дармштатов голманДанијел Ојер одбранио шут Самија Алагуија са пенала, а каснији покушај Азиза Буадузазавршио на стативи. Санкт Паули је за промашаје казнио резервиста Јаник Штарк, који је само минут по уласку у игру поставио коначних 3:0.

Нешто мање узбуђења било је у Брауншвајгу у којем су Ајнтрахт и Ерцгебирге Ауе поделили плен одигравши нерешено - 1:1. Мада треба похвалити естетски моменат у головима Диме Назарова за Ауе и Салима Келифија за Брауншвајг.

Немачка 2, треће коло:

Дармштат - Санкт Паули 3:0 (1:0)
/Гроскројц 8, Кемпе 49, Штарк 82/

Ајнтрахт Брауншвајг  - Ерцгебирге Ауе 1:1 (1:1)
/Келифи 26 - Назаров 24/

Субота:

13.00: Фортуна Дизелдорф - Кајзерслаутерн
13.00: Хајденхајм - Дуизбург 
13.00: Динамо Дрезден - Сандхаузен 

Недеља:

13.30: Холштајн Кил - Гројтер Фирт 
13.30: Инголштат - Јан Регензбург 
13.30: Нирнберг - Унион Берлин 

Пондељак:

20.30: Арминија Билефелд - Бохум 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар