Cvajta: Groskrojc se vratio - i ponestalo mu je žvake!

Bivši as Borusije poveo Darmštat do pobede nad Sankt Paulijem!

Fudbal 18.08.2017 | 20:45
Cvajta: Groskrojc se vratio - i ponestalo mu je žvake!
Početkom marta se na stranicama žute štampe pojavila vest da će Štutgart žestoko kazniti Kevina Groskrojca zbog kafanske tuče u kojoj je učestvovao. Nekoliko dana kasnije sam fudbaler je javno priznao da je pogrešio i da želi samo da bude što dalje od fudbala. Srećom, uskoro se predomislio, mesec i kusur dana kasnije je potpisao za Darmštat, a u trećem kolu Cvajte pokazao koliko bi mogao da znači Ljiljanima. Nekadašnji as Borusije iz Dortmunda vodio je Darmštat do pobede od 2:0 u sudaru sa Sankt Paulijem.

Groskrojc je u osmom minutu stigao do ničije lopte posle lošeg ispucavanja jednog gostujućeg fudbalera i iz prve gađao u nebranjeni deo mreže za inicijalnih 1:0, da bi početkom drugog poluvremena iznudio penal za domaće pošto su dvojica protivničkih fudbalera mogli samo prekršajem da ga zaustave. Tobijas Kempe je bio siguran egzekutor i duplirao prednost.

Usledila je ofanziva Sankt Paulija, ali je elan splasnu pošto je Darmštatov golmanDanijel Ojer odbranio šut Samija Alaguija sa penala, a kasniji pokušaj Aziza Buaduzazavršio na stativi. Sankt Pauli je za promašaje kaznio rezervista Janik Štark, koji je samo minut po ulasku u igru postavio konačnih 3:0.

Nešto manje uzbuđenja bilo je u Braunšvajgu u kojem su Ajntraht i Ercgebirge Aue podelili plen odigravši nerešeno - 1:1. Mada treba pohvaliti estetski momenat u golovima Dime Nazarova za Aue i Salima Kelifija za Braunšvajg.

Nemačka 2, treće kolo:

Darmštat - Sankt Pauli 3:0 (1:0)
/Groskrojc 8, Kempe 49, Štark 82/

Ajntraht Braunšvajg  - Ercgebirge Aue 1:1 (1:1)
/Kelifi 26 - Nazarov 24/

Subota:

13.00: Fortuna Dizeldorf - Kajzerslautern
13.00: Hajdenhajm - Duizburg 
13.00: Dinamo Drezden - Sandhauzen 

Nedelja:

13.30: Holštajn Kil - Grojter Firt 
13.30: Ingolštat - Jan Regenzburg 
13.30: Nirnberg - Union Berlin 

Pondeljak:

20.30: Arminija Bilefeld - Bohum 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar