Након Еуробаскета, "Орлови" у Бањалуци!

Кошаркаши Србије ће по окончању Европског првенства поново одиграти ревијалну утакмицу у Бањалуци!

Кошарка 15.08.2017 | 18:15
Након Еуробаскета, "Орлови" у Бањалуци!
Потврда да ће изабраници Саше Ђорђевића поново играти у Републици Српској стигла је у понедјељак, али термин као и противник "орловима" у ревијалном мечу још није познат, пренијеле су "Независне новине".

"Разговарао сам са Предрагом Даниловићем, предсједником Кошаркашког савеза Србије, и договорено је да кошаркаши Србије одиграју ревијалну утакмицу. Они су увијек добро дошли и радујемо се што ћемо их поново угостити, али не знамо да ли ће то бити ове године након Европског првенства или сљедеће. Све зависи од њихових обавеза, али оно што могу рећи јесте да је та утакмица битна због промоције кошарке и спорта уопште", рекао је бањалучком дневнику Драган Јаћимовић, помоћник министра за спорт у Министарству породице, омладине и спорта РС, који се са Даниловићем састао у Београду.

Ривал Србији тек треба да буде пронађен, а Јаћимовић је рекао да је организација утакмице комплексна и да ће заједно на организацији радити кошаркашки савези Србије и РС.

Јаћимовић и Даниловић су разговарали и о тренутном стању у кошаркашком спорту РС и Србије, као и могућности унапређења сарадње између кошаркашких савеза, а све у складу са Меморандумом о споразуму из области спорта и омладинске политике између Министарства омладине и спорта Републике Србије и Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

Прије двије године, Милош Теодосић, Мирослав Радуљица, Немања Недовић и остали српски кошаркаши су у препуном бањалучком "Борику" играли пријатељску утакмицу са Словенијом.

"Орлови" се тренутно припремају за Еуробаскет на "Трофеју Београду", гдје су уписали двије побједе - над Грчком (93:61) и Црном Гором (82:71).

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар