СП: Грци скинули круну српским јуниорима!

'Орлићи' поражени од Грка, с Мађарима за бронзу! Јуниорска репрезентација Србије ни успела да се пласира у финале СП које се одржава у Београду пошто је поражена од селекције Грчке 9:8 (3:3, 4:3, 2:1, 0:1).

Остали спортови 13.08.2017 | 09:45
СП: Грци скинули круну српским јуниорима!
Грци се нису уплашили атмосфере и три пута су били у вођству. Филиповић је код 1:1 одбранио петерац. Срби су преко Радојевића, Драшовића и Вучинића успевали да се врате у егал

Велика борба се водила и у наставку. Два сјајна гола Грка из даљине али су на исти начин узвратили Радојевић и Лукић. 

Грци су добили затим играћа више и тек из трећег ударца погодили за шесто вођство 6:5. Први пут су имали два разлике у финишу, 24 секунде пре краја, када је заборављен Каралампос. Вујасиновић је за последњи напад тражио тајм аут и шутем из очаја са сиреном је смањио Радојевић. 

Иста прича после великог одмора. Гол за гол. Тохољ је добио ударац због којег је изашао и дуго му се указивала помоћ. Ривал је чувао плус два (9:7), имали играча више за убедљивије вођство. Нервоза је била у српским редовима, посебно у нападу. Тешко је лопта долазила до центра Велкића, ударци из даљине више нису били опасни. Дуго се резултат није мењао. За последњи напад у четвртини Вујасиновић је тражио минут одмора.Није реализован играч више и Грчка је пред последњу четвртину имала два гола вишка. 

Грци су се ограничили на одбрану у последњем делу. Србија је пропустила два пута играча више, затим су то учинили Грци. Коначно је Велкић са играчем више погодио за 8:9 а затим Радојевић покушао да изједначи.Грци су сачували лопту и победу за финале. 

Грчка ће у финалу Светског првенства играти против Хрватске, док Србију очекује меч за бронзану медаљу против Мађарске.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар