SP: Grci skinuli krunu srpskim juniorima!

'Orlići' poraženi od Grka, s Mađarima za bronzu! Juniorska reprezentacija Srbije ni uspela da se plasira u finale SP koje se održava u Beogradu pošto je poražena od selekcije Grčke 9:8 (3:3, 4:3, 2:1, 0:1).

Ostali sportovi 13.08.2017 | 09:45
SP: Grci skinuli krunu srpskim juniorima!
Grci se nisu uplašili atmosfere i tri puta su bili u vođstvu. Filipović je kod 1:1 odbranio peterac. Srbi su preko Radojevića, Drašovića i Vučinića uspevali da se vrate u egal

Velika borba se vodila i u nastavku. Dva sjajna gola Grka iz daljine ali su na isti način uzvratili Radojević i Lukić. 

Grci su dobili zatim igraća više i tek iz trećeg udarca pogodili za šesto vođstvo 6:5. Prvi put su imali dva razlike u finišu, 24 sekunde pre kraja, kada je zaboravljen Karalampos. Vujasinović je za poslednji napad tražio tajm aut i šutem iz očaja sa sirenom je smanjio Radojević. 

Ista priča posle velikog odmora. Gol za gol. Toholj je dobio udarac zbog kojeg je izašao i dugo mu se ukazivala pomoć. Rival je čuvao plus dva (9:7), imali igrača više za ubedljivije vođstvo. Nervoza je bila u srpskim redovima, posebno u napadu. Teško je lopta dolazila do centra Velkića, udarci iz daljine više nisu bili opasni. Dugo se rezultat nije menjao. Za poslednji napad u četvrtini Vujasinović je tražio minut odmora.Nije realizovan igrač više i Grčka je pred poslednju četvrtinu imala dva gola viška. 

Grci su se ograničili na odbranu u poslednjem delu. Srbija je propustila dva puta igrača više, zatim su to učinili Grci. Konačno je Velkić sa igračem više pogodio za 8:9 a zatim Radojević pokušao da izjednači.Grci su sačuvali loptu i pobedu za finale. 

Grčka će u finalu Svetskog prvenstva igrati protiv Hrvatske, dok Srbiju očekuje meč za bronzanu medalju protiv Mađarske.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar