Дудаш пао, завршио трку, па дисквалификован!

Српски десетобојац Михаил Дудаш дисквалификован је у трци на 110 метара с препонама на Светском првенству у атлетици.

Остали спортови 12.08.2017 | 12:30
Дудаш пао, завршио трку, па дисквалификован!
Дудаш је пао после половине стазе, али је устао и завршио трку за 23,55 секунди. Због дисквалификације је остао без бодова.

Атлетичар из Србије је пре те дисциплине био осми у укупном пласману десетобојаца на светском шампионату у Лондону, а са 4.237 бодова после ње заузима 26. место.

Наредна дисциплина биће бацање диска, која ће почети у 13.20.

У Рију 2016. - повреда!

У Лондону 2017. - пад!

Серија пехова нашег десетобојца Михаила Дудаша настављена је дан након што је његова колегиница, Ивана Шпановић, на невероватан начин остала без златне медаље на Светском првенству у атлетици.

Дудаш, који је до трке на 110 метара с препонама био осми у укупном пласману, саплео се на половини стазе, пао, устао, завршио трку у времену 23,55, али је то било узалудно јер је у међувремену већ био дисквалификован.

Овај 27-годишњи Новосађанин пао је са осмог на 26. место са 4.237 бодова и завршио такмичење у престоници Енглеске, где ће десетобојци поново на борилишта у 13:20 када ће бацати диск.

Дан раније, велики борац Михаил Дудаш забележио је најбоље резултате ове сезоне у скоку у вис и на 400 метара што му је донело скок у генералном пласману, али је наредног јутра по локалном времену уследио и пад.

Иначе, Михаил није једини наш такмичар који се саплео о препону у Лондону и тако завршио такмичење.

"Оно што могу од срца да вам кажем јесте да сам ја свој ''домаћи'' одрадио, да сам се спремио колико сам могао и да ћу дати све од себе да десетобој продје што боље", рекао је Дудаш пред почетак најтеже дисциплине у свету атлетике.

"Водећи се искуством које броји већ 20 година атлетике и 12 година вишебоја, знам да нас у наредна два дана чека 'турбулентан лет'. Вишебој никада није прошао глатко већ је сваки пут имао успоне, падове, изненађења и разочарења", рекао је Дудаш и додао:

"Од вас тражим да пратите, бодрите, смејете се и ако треба поново, плачете са мном. То је права драж овог спорта а поготово десетобоја. Хвала вам свима, до неба. ;Захвалан сам Богу што ми је подарио таленат који ме шаље на оваква места, где најбољи на свету показују колико вреде, па тако и ја лично у име свих нас".

Овог пута није се завршило како је требало, али биће још прилика.

Михаил, попут Иване, има 27 година.

"Водећи се искуством које броји већ 20 година атлетике и 12 година вишебоја, знам да нас у наредна два дана чека 'турбулентан лет'. Вишебој никада није прошао глатко већ је сваки пут имао успоне, падове, изненађења и разочарења", рекао је Дудаш.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар