Dudaš pao, završio trku, pa diskvalifikovan!

Srpski desetobojac Mihail Dudaš diskvalifikovan je u trci na 110 metara s preponama na Svetskom prvenstvu u atletici.

Ostali sportovi 12.08.2017 | 12:30
Dudaš pao, završio trku, pa diskvalifikovan!
Dudaš je pao posle polovine staze, ali je ustao i završio trku za 23,55 sekundi. Zbog diskvalifikacije je ostao bez bodova.

Atletičar iz Srbije je pre te discipline bio osmi u ukupnom plasmanu desetobojaca na svetskom šampionatu u Londonu, a sa 4.237 bodova posle nje zauzima 26. mesto.

Naredna disciplina biće bacanje diska, koja će početi u 13.20.

U Riju 2016. - povreda!

U Londonu 2017. - pad!

Serija pehova našeg desetobojca Mihaila Dudaša nastavljena je dan nakon što je njegova koleginica, Ivana Španović, na neverovatan način ostala bez zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u atletici.

Dudaš, koji je do trke na 110 metara s preponama bio osmi u ukupnom plasmanu, sapleo se na polovini staze, pao, ustao, završio trku u vremenu 23,55, ali je to bilo uzaludno jer je u međuvremenu već bio diskvalifikovan.

Ovaj 27-godišnji Novosađanin pao je sa osmog na 26. mesto sa 4.237 bodova i završio takmičenje u prestonici Engleske, gde će desetobojci ponovo na borilišta u 13:20 kada će bacati disk.

Dan ranije, veliki borac Mihail Dudaš zabeležio je najbolje rezultate ove sezone u skoku u vis i na 400 metara što mu je donelo skok u generalnom plasmanu, ali je narednog jutra po lokalnom vremenu usledio i pad.

Inače, Mihail nije jedini naš takmičar koji se sapleo o preponu u Londonu i tako završio takmičenje.

"Ono što mogu od srca da vam kažem jeste da sam ja svoj ''domaći'' odradio, da sam se spremio koliko sam mogao i da ću dati sve od sebe da desetoboj prodje što bolje", rekao je Dudaš pred početak najteže discipline u svetu atletike.

"Vodeći se iskustvom koje broji već 20 godina atletike i 12 godina višeboja, znam da nas u naredna dva dana čeka 'turbulentan let'. Višeboj nikada nije prošao glatko već je svaki put imao uspone, padove, iznenađenja i razočarenja", rekao je Dudaš i dodao:

"Od vas tražim da pratite, bodrite, smejete se i ako treba ponovo, plačete sa mnom. To je prava draž ovog sporta a pogotovo desetoboja. Hvala vam svima, do neba. ;Zahvalan sam Bogu što mi je podario talenat koji me šalje na ovakva mesta, gde najbolji na svetu pokazuju koliko vrede, pa tako i ja lično u ime svih nas".

Ovog puta nije se završilo kako je trebalo, ali biće još prilika.

Mihail, poput Ivane, ima 27 godina.

"Vodeći se iskustvom koje broji već 20 godina atletike i 12 godina višeboja, znam da nas u naredna dva dana čeka 'turbulentan let'. Višeboj nikada nije prošao glatko već je svaki put imao uspone, padove, iznenađenja i razočarenja", rekao je Dudaš.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar