СЛС - Ђукић: На Вождовац као да је Реал!

Тренер Партизана инсистира на квалитетном приступу свакој утакмици, без обзира на име противника. За среду увече и меч 4. кола Суперлиге најавио је нове ротације у екипи.

Фудбал 08.08.2017 | 14:45
СЛС - Ђукић: На Вождовац као да је Реал!
Партизан у среду од 20 часова игра против Вождовца у оквиру ванредног кола домаћег првенства. Црно-белима ће то бити трећи меч за бодове на стадиону у Хумској улици, где се враћају после гостовања у Пиреју и Суботици.

"Змајеви" су са освојених седам бодова четврти на табели, одмах иза "стопроцентних" Црвене звезде, Партизана и Војводине.

"Вождовац је интензивна екипа, која воли да има лопту у свом поседу. Мислим да ће то бити тешка и узбудљива утакмица, јер оба тима краси офанзивни стил. Сви имамо мотив и желимо победу, али само један може да буде победник", рекао је Ђукић.

Занимљиво је да одбрану Вождовца "држи" Милош Михајлов, искусни штопер, стрелац првог гола у 128. "вечитом" дербију, када је Партизан са Ђукићем на клупи савладао Црвену звезду резултатом 4:2, на њеном стадиону.

"Михајлов је драг момак, велики борац, тимски играч. Веома сам му захвалан на ономе што је пружио код мене. Велики квалитет су му прекиди и игра главом".

Против Спартака у недељу нису играли Јанковић, Вулићевић и леви бек Милетић.

"Поново ће бити ротација у екипи. Пред нама је много важних мечева и зато покушавамо да одморимо фудбалере где год можемо. Најбитније је да се то не осети на терену".

Шта је предност црно-белих у предстојећем мечу?

"Нема ту неких предности, играмо 11 на 11. Предност ће имати она екипа која боље уђе у меч. Биће пуно интензитета, брзих трансформација у напад. Партизан је увек фаворит. Не бежим од тога, али није увек лако. Вождовац је озбиљан противник".

"Не сме да буде калкулација, Партизан мора да игра и побеђује. Све утакмице су тешке, а само се чини да је лако када екипа добро уђе у утакмицу. Проблем нашег фудбала је у главама играча. У сваку утакмицу морате да уђете као да играте против Реала. То захтевам од својих играча. Само тако можете стећи аутоматизам и бити увек на врхунском нивоу", објаснио је Партизанов стратег.

Да ли је задовољан напретком Сејдубе Суме, који је на претходне две утакмице био у првих 11?

"Сума сумар. На шпанском се додавати каже сумар, тако и он додаје из дана у дан. Биће ту и падова, али види се да напредује".

Тавамба је дао већ четири гола?

"Одличан играч. Има велики простор за напредак, има технику, снагу. Он мора у својој глави да схвати да је играч за велика дела и ми смо ту да га натерамо да ради како би то и постао".

ПАРОВИ 4. КОЛА:

среда

Мачва - Раднички 18.00
Бачка - Напредак 18.00
Борац - Војводина 20.00
Чукарички - Младост 20.00
Партизан - Вождовац 20.00 (Арена спорт 1)
Рад - Земун 20.00

четвртак

Јавор - Спартак 20.00
Радник - Црвена звезда 20.00 (Арена спорт 1)

ТАБЕЛА: Црвена звезда 9, Партизан 9, Војводина 9, Вождовац 7, Спартак 6, Мачва 6, Младост (-1) 4, Радник 4, Раднички (-1) 3, Чукарички 3, Јавор 3, Земун 1, Напредак 1, Рад 1, Бачка 0, Борац 0.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар