SLS - Đukić: Na Voždovac kao da je Real!

Trener Partizana insistira na kvalitetnom pristupu svakoj utakmici, bez obzira na ime protivnika. Za sredu uveče i meč 4. kola Superlige najavio je nove rotacije u ekipi.

Fudbal 08.08.2017 | 14:45
SLS - Đukić: Na Voždovac kao da je Real!
Partizan u sredu od 20 časova igra protiv Voždovca u okviru vanrednog kola domaćeg prvenstva. Crno-belima će to biti treći meč za bodove na stadionu u Humskoj ulici, gde se vraćaju posle gostovanja u Pireju i Subotici.

"Zmajevi" su sa osvojenih sedam bodova četvrti na tabeli, odmah iza "stoprocentnih" Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine.

"Voždovac je intenzivna ekipa, koja voli da ima loptu u svom posedu. Mislim da će to biti teška i uzbudljiva utakmica, jer oba tima krasi ofanzivni stil. Svi imamo motiv i želimo pobedu, ali samo jedan može da bude pobednik", rekao je Đukić.

Zanimljivo je da odbranu Voždovca "drži" Miloš Mihajlov, iskusni štoper, strelac prvog gola u 128. "večitom" derbiju, kada je Partizan sa Đukićem na klupi savladao Crvenu zvezdu rezultatom 4:2, na njenom stadionu.

"Mihajlov je drag momak, veliki borac, timski igrač. Veoma sam mu zahvalan na onome što je pružio kod mene. Veliki kvalitet su mu prekidi i igra glavom".

Protiv Spartaka u nedelju nisu igrali Janković, Vulićević i levi bek Miletić.

"Ponovo će biti rotacija u ekipi. Pred nama je mnogo važnih mečeva i zato pokušavamo da odmorimo fudbalere gde god možemo. Najbitnije je da se to ne oseti na terenu".

Šta je prednost crno-belih u predstojećem meču?

"Nema tu nekih prednosti, igramo 11 na 11. Prednost će imati ona ekipa koja bolje uđe u meč. Biće puno intenziteta, brzih transformacija u napad. Partizan je uvek favorit. Ne bežim od toga, ali nije uvek lako. Voždovac je ozbiljan protivnik".

"Ne sme da bude kalkulacija, Partizan mora da igra i pobeđuje. Sve utakmice su teške, a samo se čini da je lako kada ekipa dobro uđe u utakmicu. Problem našeg fudbala je u glavama igrača. U svaku utakmicu morate da uđete kao da igrate protiv Reala. To zahtevam od svojih igrača. Samo tako možete steći automatizam i biti uvek na vrhunskom nivou", objasnio je Partizanov strateg.

Da li je zadovoljan napretkom Sejdube Sume, koji je na prethodne dve utakmice bio u prvih 11?

"Suma sumar. Na španskom se dodavati kaže sumar, tako i on dodaje iz dana u dan. Biće tu i padova, ali vidi se da napreduje".

Tavamba je dao već četiri gola?

"Odličan igrač. Ima veliki prostor za napredak, ima tehniku, snagu. On mora u svojoj glavi da shvati da je igrač za velika dela i mi smo tu da ga nateramo da radi kako bi to i postao".

PAROVI 4. KOLA:

sreda

Mačva - Radnički 18.00
Bačka - Napredak 18.00
Borac - Vojvodina 20.00
Čukarički - Mladost 20.00
Partizan - Voždovac 20.00 (Arena sport 1)
Rad - Zemun 20.00

četvrtak

Javor - Spartak 20.00
Radnik - Crvena zvezda 20.00 (Arena sport 1)

TABELA: Crvena zvezda 9, Partizan 9, Vojvodina 9, Voždovac 7, Spartak 6, Mačva 6, Mladost (-1) 4, Radnik 4, Radnički (-1) 3, Čukarički 3, Javor 3, Zemun 1, Napredak 1, Rad 1, Bačka 0, Borac 0.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar