Глумци и пјевачи у пољопривреди

Бројни спортисти и певачи решили су да се окрену пољопривреди и новац уложе у воћњаке, повртњаке и узгој стоке, те тако додатно зараде, али и побегну од градске вреве.

Србија 06.08.2017 | 15:33
Глумци и пјевачи у пољопривреди
Ко има земљу, никад неће бити гладан, изрека је коју су често, посебно у тешким временима, говорили људи.

Идући том логиком, бројни спортисти и певачи решили су да се осигурају, али и своје богатство увећају улагањем у пољопривреду. Тако се данас многи баве узгојем шљива, крушака, малина, боровница, али и производњом вина и ракије. Поред тога што верују у добру зараду од гајења пољопривредних култура, селу су се, како и сами признају, окренули и због жеље да побегну од градске вреве. Па тако, рецимо, Ненад Јездић пече ракију, а Гоца Тржан планира да купи овце и да их извози у Русију.

Ненад Јездић, глумац

ПРАВИ КРУШКОВАЧУ



Популарни глумац Ненад Јездић пре 15 година решио је да оде из града и започне нови живот. Купио је имање у селу Забрдица код Ваљева, величине 20 хектара, на којем је махом засадио воћке, попут крушака, од којих прави и ракију. Жеља му је да отвори и ресторан, у чијем подруму ће бити смештена бурад с ракијом.

"Земља ме је везала за себе. Показала се у свом најтежем облику, али ме је исто тако надахнула", изјавио је једном приликом Јездић.

Гоца Тржан, певачица

ИЗВОЗИЋЕ ЈАГЊАД У РУСИЈУ



Поп певачица Гоца Тржан недавно је наследила од деде 10 хектара земље у Угриновцима, где, како су писали медији, планира да отвори фарму оваца. У овај бизнис Гоца ће ући заједно с братом и оцем, који ће уместо ње водити цео пројекат. Гоца је прво мислила да прода земљу, а онда је схватила да је новац заправо у пољопривреди и да се све више бизнисмена и познатих личности окреће томе. План јој је да узгаја посебну сорту оваца виртемберг и да их извози у Русију.

Урош Трипковић, кошаркаш

ПОБЕГАО У БОРОВНИЦЕ



Урош Трипковић, некадашњи кошаркаш Партизана, за разлику од својих колега који каријеру покушавају да наставе као тренери, након што је одложио дрес, започео је узгајање боровница. Трипковић је каријеру завршио као један од најбољих шутера Европе, а након тога засадио је 1.500 садница боровница на око пола хектара. На то се, како каже, одлучио јер воли природу и желео је да побегне од градске вреве. Од марта до октобра, сваки дан по неколико сати проводи у свом воћњаку и ужива у томе.

Мирослав Ђукић, фудбалски тренер

ИСПОД ЛЕШНИКА КУЈЕ ТАКТИКУ ЗА ТЕКМЕ



Мирослав Ђукић, тренер Партизана, у родном месту Штитар код Шапца има два хектара земље на којима гаји лешнике. Он каже да под лешницима прави будуће планове за неки нови, модернији Партизан, али и проводи „медени месец“ са супругом, сада када им синови живе у иностранству. Ђукић такође у селу налази мир од стреса, обавеза и градске гужве.

Ђорђе Марићевић, кик-боксер

СА МАЛИНАМА СЕ НЕ МОЖЕ ОМАНУТИ



Кик-боксер Ђорђе Марићевић у марту ове године засадио је у селу Орашац 80 ари малине сорте виламет. Он каже да је уложио 10.000 евра и да је одрадио све агротехничке мере са дубоким зимским орањем, ђубрио овчјим стајњаком и уградио систем за наводњавање. Иако многи кукају на цену малине, он верује да ће, колика год да буде, вратити уложено.

Дарко Миличић, кошаркаш

ЛОВУ ИЗ НБА УЛОЖИО У ЈАБУКЕ



Дарко Миличић, кошаркаш, који је неколико година провео и у НБА, такође је решио да се баци у пољопривреду. Део зарађеног новца уложио је у воћарство. Некадашњи репрезентативац има око 50 хектара под јабукама које извози у Дубаи, Русију, афричке земље, има засаде вишања, шљива, а најављује и узгој трешања.

Звонко Богдан, певач

ОД ВИНА СТВОРИО БРЕНД



Легенда равничарске шансоне Звонко Богдан у околини Палића отворио је 2011. године винарију. Његови виногради простиру се на 26 хектара, а како се писало, произведе се 300.000 литара вина годишње. Вина овог омиљеног уметника освајала су медаље.

Војин Ћетковић и Слобода Мићаловић, глумци

ПРОИЗВОДЕ ОРГАНСКУ ХРАНУ

Производе органску храну Многи су били изненађени када су глумци Слобода Мићаловић и Војин Ћетковић открили планове да се са ћеркама преселе у сремско место Чортановци. Иако овај пар воли да чува своју интиму, медији су ипак сазнали да имају план да производе органску храну. Војинова жеља, наводно је, да узгаја парадајз, кромпир, шаргарепу...



Извор: Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хм

07.08.2017 22:02

Бјеже једни од других. Исправно, јер су неподношљиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САМY

08.08.2017 14:16

Позитивно је то што су покренули бизнис а питање је да ли шта зарадјују од тога.

ОДГОВОРИТЕ