Glumci i pjevači u poljoprivredi

Brojni sportisti i pevači rešili su da se okrenu poljoprivredi i novac ulože u voćnjake, povrtnjake i uzgoj stoke, te tako dodatno zarade, ali i pobegnu od gradske vreve.

Srbija 06.08.2017 | 15:33
Glumci i pjevači u poljoprivredi
Ko ima zemlju, nikad neće biti gladan, izreka je koju su često, posebno u teškim vremenima, govorili ljudi.

Idući tom logikom, brojni sportisti i pevači rešili su da se osiguraju, ali i svoje bogatstvo uvećaju ulaganjem u poljoprivredu. Tako se danas mnogi bave uzgojem šljiva, krušaka, malina, borovnica, ali i proizvodnjom vina i rakije. Pored toga što veruju u dobru zaradu od gajenja poljoprivrednih kultura, selu su se, kako i sami priznaju, okrenuli i zbog želje da pobegnu od gradske vreve. Pa tako, recimo, Nenad Jezdić peče rakiju, a Goca Tržan planira da kupi ovce i da ih izvozi u Rusiju.

Nenad Jezdić, glumac

PRAVI KRUŠKOVAČU



Popularni glumac Nenad Jezdić pre 15 godina rešio je da ode iz grada i započne novi život. Kupio je imanje u selu Zabrdica kod Valjeva, veličine 20 hektara, na kojem je mahom zasadio voćke, poput krušaka, od kojih pravi i rakiju. Želja mu je da otvori i restoran, u čijem podrumu će biti smeštena burad s rakijom.

"Zemlja me je vezala za sebe. Pokazala se u svom najtežem obliku, ali me je isto tako nadahnula", izjavio je jednom prilikom Jezdić.

Goca Tržan, pevačica

IZVOZIĆE JAGNJAD U RUSIJU



Pop pevačica Goca Tržan nedavno je nasledila od dede 10 hektara zemlje u Ugrinovcima, gde, kako su pisali mediji, planira da otvori farmu ovaca. U ovaj biznis Goca će ući zajedno s bratom i ocem, koji će umesto nje voditi ceo projekat. Goca je prvo mislila da proda zemlju, a onda je shvatila da je novac zapravo u poljoprivredi i da se sve više biznismena i poznatih ličnosti okreće tome. Plan joj je da uzgaja posebnu sortu ovaca virtemberg i da ih izvozi u Rusiju.

Uroš Tripković, košarkaš

POBEGAO U BOROVNICE



Uroš Tripković, nekadašnji košarkaš Partizana, za razliku od svojih kolega koji karijeru pokušavaju da nastave kao treneri, nakon što je odložio dres, započeo je uzgajanje borovnica. Tripković je karijeru završio kao jedan od najboljih šutera Evrope, a nakon toga zasadio je 1.500 sadnica borovnica na oko pola hektara. Na to se, kako kaže, odlučio jer voli prirodu i želeo je da pobegne od gradske vreve. Od marta do oktobra, svaki dan po nekoliko sati provodi u svom voćnjaku i uživa u tome.

Miroslav Đukić, fudbalski trener

ISPOD LEŠNIKA KUJE TAKTIKU ZA TEKME



Miroslav Đukić, trener Partizana, u rodnom mestu Štitar kod Šapca ima dva hektara zemlje na kojima gaji lešnike. On kaže da pod lešnicima pravi buduće planove za neki novi, moderniji Partizan, ali i provodi „medeni mesec“ sa suprugom, sada kada im sinovi žive u inostranstvu. Đukić takođe u selu nalazi mir od stresa, obaveza i gradske gužve.

Đorđe Marićević, kik-bokser

SA MALINAMA SE NE MOŽE OMANUTI



Kik-bokser Đorđe Marićević u martu ove godine zasadio je u selu Orašac 80 ari maline sorte vilamet. On kaže da je uložio 10.000 evra i da je odradio sve agrotehničke mere sa dubokim zimskim oranjem, đubrio ovčjim stajnjakom i ugradio sistem za navodnjavanje. Iako mnogi kukaju na cenu maline, on veruje da će, kolika god da bude, vratiti uloženo.

Darko Miličić, košarkaš

LOVU IZ NBA ULOŽIO U JABUKE



Darko Miličić, košarkaš, koji je nekoliko godina proveo i u NBA, takođe je rešio da se baci u poljoprivredu. Deo zarađenog novca uložio je u voćarstvo. Nekadašnji reprezentativac ima oko 50 hektara pod jabukama koje izvozi u Dubai, Rusiju, afričke zemlje, ima zasade višanja, šljiva, a najavljuje i uzgoj trešanja.

Zvonko Bogdan, pevač

OD VINA STVORIO BREND



Legenda ravničarske šansone Zvonko Bogdan u okolini Palića otvorio je 2011. godine vinariju. Njegovi vinogradi prostiru se na 26 hektara, a kako se pisalo, proizvede se 300.000 litara vina godišnje. Vina ovog omiljenog umetnika osvajala su medalje.

Vojin Ćetković i Sloboda Mićalović, glumci

PROIZVODE ORGANSKU HRANU

Proizvode organsku hranu Mnogi su bili iznenađeni kada su glumci Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković otkrili planove da se sa ćerkama presele u sremsko mesto Čortanovci. Iako ovaj par voli da čuva svoju intimu, mediji su ipak saznali da imaju plan da proizvode organsku hranu. Vojinova želja, navodno je, da uzgaja paradajz, krompir, šargarepu...



Izvor: Kurir

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Hm

07.08.2017 22:02

Bježe jedni od drugih. Ispravno, jer su nepodnošljivi.

ODGOVORITE
Name

SAMY

08.08.2017 14:16

Pozitivno je to što su pokrenuli biznis a pitanje je da li šta zaradjuju od toga.

ODGOVORITE