Болт: Убио ме лош старт! Гетлин: Жао ми је...!

Јусеин Болт истакао је лош старт као разлог освајања тек трећег места у својој последњој трци на 100 метара у каријери.

Остали спортови 06.08.2017 | 11:15
Болт: Убио ме лош старт! Гетлин: Жао ми је...!
Јамајчанин је пред 60.000 гледалаца у Лондону остао без светске круне, бржи од њега били су Американци Џастин Гетлин и Кристијан Колеман.

"Убио ме лош старт. Обично будем бољи од квалификација до финала, сада није било тако. Зато сам изгубио. Нисам имао снаге, мало сам их стигао, али сам био превише укочен. Једноставно, догоди се. Нисам био прави када је требало", рекао је Болд.

Њега је после десетогодишње доминације са трона скинуо највећи ривал Гетлин, за 0,03 секунди. 

"Гетлин је био сјајан, драго ми је што ми је свих ових година био ривал", рекао је Болт којем се након трке Гетлин поклонио, "Жао ми је што сам био бржи". 

Американац је освојио прву титулу првака света од 2005. године, а лондонска публика му је све време звиждала. 

"Оглушио сам се на звиждуке и остао концентриран. Они који ме воле, навијали су за мене. Губио сам доста од Болта последњих година, сад сам га добио и то у његовој последњој трци. Ривали смо на стази, али изван ње се шалимо и добро забављамо. Пришао ми је након трке и рекао ми да нисам заслужио звиждуке", рекао је Гетлин. 

Сребрну медаљу освојио је његов 21-годишњи земљак Колеман, којем је то прво одличје у сениорској конкуренцији, а који је већ у полуфиналу најавио пад Болта јер је и у тој трци био бржи од Јамајчанина.



Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

П.П.

06.08.2017 11:40

Болт је све оно што спорту даје драж због чега гледамо без даха и уживамо.Хвала ти краљу за све што си подарио за ову планету без допинга ти си ванземаљац.Капа доле мајсторе.

ОДГОВОРИТЕ