Bolt: Ubio me loš start! Getlin: Žao mi je...!

Jusein Bolt istakao je loš start kao razlog osvajanja tek trećeg mesta u svojoj poslednjoj trci na 100 metara u karijeri.

Ostali sportovi 06.08.2017 | 11:15
Bolt: Ubio me loš start! Getlin: Žao mi je...!
Jamajčanin je pred 60.000 gledalaca u Londonu ostao bez svetske krune, brži od njega bili su Amerikanci Džastin Getlin i Kristijan Koleman.

"Ubio me loš start. Obično budem bolji od kvalifikacija do finala, sada nije bilo tako. Zato sam izgubio. Nisam imao snage, malo sam ih stigao, ali sam bio previše ukočen. Jednostavno, dogodi se. Nisam bio pravi kada je trebalo", rekao je Bold.

Njega je posle desetogodišnje dominacije sa trona skinuo najveći rival Getlin, za 0,03 sekundi. 

"Getlin je bio sjajan, drago mi je što mi je svih ovih godina bio rival", rekao je Bolt kojem se nakon trke Getlin poklonio, "Žao mi je što sam bio brži". 

Amerikanac je osvojio prvu titulu prvaka sveta od 2005. godine, a londonska publika mu je sve vreme zviždala. 

"Oglušio sam se na zvižduke i ostao koncentriran. Oni koji me vole, navijali su za mene. Gubio sam dosta od Bolta poslednjih godina, sad sam ga dobio i to u njegovoj poslednjoj trci. Rivali smo na stazi, ali izvan nje se šalimo i dobro zabavljamo. Prišao mi je nakon trke i rekao mi da nisam zaslužio zvižduke", rekao je Getlin. 

Srebrnu medalju osvojio je njegov 21-godišnji zemljak Koleman, kojem je to prvo odličje u seniorskoj konkurenciji, a koji je već u polufinalu najavio pad Bolta jer je i u toj trci bio brži od Jamajčanina.Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

P.P.

06.08.2017 11:40

Bolt je sve ono što sportu daje draž zbog čega gledamo bez daha i uživamo.Hvala ti kralju za sve što si podario za ovu planetu bez dopinga ti si vanzemaljac.Kapa dole majstore.

ODGOVORITE