СП - Шампионско поштовање: Гетлин се поклонио Болту!

Иако му је највећи ривал више од десет година, Џастин Гетлин се поклонио Јусеину Болту након што га је коначно победио.  

Остали спортови 06.08.2017 | 11:45
СП - Шампионско поштовање: Гетлин се поклонио Болту!
Американац је са три стотинке надмашио светског рекордера у финалу трке на 100 метара на Светском првенству у Лондону.

Тако ће Јамајчанин каријеру завршити без титуле првака света, а није успео да освоји ни сребро, јер је бржи од њега био још један Американац Кристијан Колеман.

Гетлин је победу прослављао утишавајући публику ставивши прст преко усана, али када му је пришао Болт да му честита, Американац се поклонио вероватно најбољем атлетичару свих времена. 

Након тога су се загрлили, а Болт му је уз благи осмех приликом честитања и шапнуо нешто.Ајана потврдила доминацију на 10.000м! Атлетичарка из Етиопије Алмаз Ајана освојила је златну медаљу у трци на 10.000 метара на Светском првенству у Лондону.

Оимпијска шампионка из Рио де Жанеира и светска рекордерка на 10.000 метара, кроз циљ је прошла после 30 минута и 16,32 секунде.

Светски медији су њен долазак у Лондон описивали као мистерију, јер нико није могао да претпостави шта може од ње да се очекује пошто у 2017. години није имала нити једно званично време на 10.000, а мучиле су је и повреде.

Она је за 46,37 секунди била бржа од земљакиње Тирунеш Дибабе, која је освојила сребрну медаљу. Бронза је отишла у руке Агнес Тироп из Кеније са 31:03,50.

Литванцу злато у диску 2цм испред Штола! Литвански атлетичар Андрус Гуџијус освојио је златну медаљу у бацању диска на Светском првенству у Лондону.

Гуџијус је до злата стигао хицем од 69,21 метар. Њему је то прва титула светског првака.

Данијел Штол из Шведске је освојио сребрну медаљу резултатом 69,19 метара.

Њему је за само два центиметра измакло злато и могућност да постане први атлетичар из Шведске који је освојио титулу првака света у бацачкој дисциплини. 

Бронзану медаљу освојио је Американац Мејсон Финли хицем од 68,03 метра. Бранилац титуле из Пекинга, Пољак Пјотр Малаховски такмичење завршио на петом месту (65,24).

Јужноафриканац шампион у скоку удаљ

Јужноариканац Луво Мањонга нови је светски првак у скоку у даљ, пошто је вечерас скоком од осам метара и 48 центиметра освојио златну медаљу на Светском првенству у Лондону.

Сребрну медаљу освојио је Американац Џарион Лосон с прескочених 8,44 метра. Бронза је отишла у руке Рушвалу Самаију из Јужне Африке који је скочио 8,32 метра.

Четврто место освојио је Рус Александр Менков (8,27), који се у Лондону такмичио као неутрални спортиста.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар