SP - Šampionsko poštovanje: Getlin se poklonio Boltu!

Iako mu je najveći rival više od deset godina, Džastin Getlin se poklonio Juseinu Boltu nakon što ga je konačno pobedio.  

Ostali sportovi 06.08.2017 | 11:45
SP - Šampionsko poštovanje: Getlin se poklonio Boltu!
Amerikanac je sa tri stotinke nadmašio svetskog rekordera u finalu trke na 100 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Tako će Jamajčanin karijeru završiti bez titule prvaka sveta, a nije uspeo da osvoji ni srebro, jer je brži od njega bio još jedan Amerikanac Kristijan Koleman.

Getlin je pobedu proslavljao utišavajući publiku stavivši prst preko usana, ali kada mu je prišao Bolt da mu čestita, Amerikanac se poklonio verovatno najboljem atletičaru svih vremena. 

Nakon toga su se zagrlili, a Bolt mu je uz blagi osmeh prilikom čestitanja i šapnuo nešto.



Ajana potvrdila dominaciju na 10.000m! Atletičarka iz Etiopije Almaz Ajana osvojila je zlatnu medalju u trci na 10.000 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Oimpijska šampionka iz Rio de Žaneira i svetska rekorderka na 10.000 metara, kroz cilj je prošla posle 30 minuta i 16,32 sekunde.

Svetski mediji su njen dolazak u London opisivali kao misteriju, jer niko nije mogao da pretpostavi šta može od nje da se očekuje pošto u 2017. godini nije imala niti jedno zvanično vreme na 10.000, a mučile su je i povrede.

Ona je za 46,37 sekundi bila brža od zemljakinje Tiruneš Dibabe, koja je osvojila srebrnu medalju. Bronza je otišla u ruke Agnes Tirop iz Kenije sa 31:03,50.

Litvancu zlato u disku 2cm ispred Štola! Litvanski atletičar Andrus Gudžijus osvojio je zlatnu medalju u bacanju diska na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Gudžijus je do zlata stigao hicem od 69,21 metar. Njemu je to prva titula svetskog prvaka.

Danijel Štol iz Švedske je osvojio srebrnu medalju rezultatom 69,19 metara.

Njemu je za samo dva centimetra izmaklo zlato i mogućnost da postane prvi atletičar iz Švedske koji je osvojio titulu prvaka sveta u bacačkoj disciplini. 

Bronzanu medalju osvojio je Amerikanac Mejson Finli hicem od 68,03 metra. Branilac titule iz Pekinga, Poljak Pjotr Malahovski takmičenje završio na petom mestu (65,24).

Južnoafrikanac šampion u skoku udalj

Južnoarikanac Luvo Manjonga novi je svetski prvak u skoku u dalj, pošto je večeras skokom od osam metara i 48 centimetra osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Srebrnu medalju osvojio je Amerikanac Džarion Loson s preskočenih 8,44 metra. Bronza je otišla u ruke Rušvalu Samaiju iz Južne Afrike koji je skočio 8,32 metra.

Četvrto mesto osvojio je Rus Aleksandr Menkov (8,27), koji se u Londonu takmičio kao neutralni sportista.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar