СП: Болт је у финалу, али је Колеман био бржи!

Колеман бржи од Болта, Јамајчанин ипак у финалу! Јусеин Болт није победио у својој полуфиналној трци али се пласирао у финале на 100 метара на Светском првенству.  

Остали спортови 05.08.2017 | 21:20
СП: Болт је у финалу, али је Колеман био бржи!
Јамајчанин је лоше стартовао у суботу увече, па је бржи од њега био Американац Кристијан Колеман са временом 9,97 секунди.

Болт је у завршници трке надокнадио део онога што је изгубио лошим стартом, али је ипак био стотинку спорији од Американца.

У финале су се директно пласирали још Јохан Блејк и Риц Прескод из друге, те Акани Симбине и Џастин Гетлин из прве полуфиналне трке. 

Колеман и Болт су једини трчали испод десет секунди, а најслабије време од спринтера који су директно изборили пласман имао је Гетлин 10,09с. 

На основу времена до борбе за титулу најбржег човека на свету стигли су још Француз Џими Вико и Кинез Бингтијан Су. 

Остала је само још једна трка, па право у - пензију. Одавно је Јусеин Болт ушао у легенду, а вечерас може да обогати колекцију златних медаља и мирне душе заврши велику каријеру као првак света.

Атлетичар са Јамајке се, као што се и очекивало, пласрао у финале трке на 100 метара на Првенству света у Лондону. Био је други у полуфиналној трци у времену 9,98, док је први био Американац Кристијан Колеман (9,97).  

То значи да је Јуса у финалу, самим тим имаће прилику да брани злато освојено пре две године у Пекингу, али и да вама донесе зараду. 

Финале је на програму вечерас од 22.45

Најбоље време које је Болт поставио ове године је 9,95 секунди, док светски рекод од 9,58 држи још од СП 2009. Прошле године, на Оилмпјиским играма у Рио де Жанеиру припало му је злато са временом 9,79 секунди.

У финалу трке на 100 метара се налазе: Кристијан Колман (САД), Џастин Гетлин (САД), Јусен Болт (Јамајка), Јохан Блејк (Јамајка), Рис Прескод (Велика Британија), Акани Симбине (Јужна Африка), Џими Вико (Француска) и Бингтијан Су (Кина).

Резултати полуфинала:
1. Кристијан Колеман (САД) 9,97с у полуфиналу
2. Јусеин Болт (Јамајка) 9,98
3. Јохан Блејк (Јамајка) 10,04
4. Рис Прескод (В. Британија) 10,05
5. Акани Симбине (ЈАР) 10,05
6. Џастин Гетлин (САД) 10,09
7. Џими Вико (Француска) 10,09
8. Бингтијан Су (Кина) 10,10

Извор: Б92/моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар