SP: Bolt je u finalu, ali je Koleman bio brži!

Koleman brži od Bolta, Jamajčanin ipak u finalu! Jusein Bolt nije pobedio u svojoj polufinalnoj trci ali se plasirao u finale na 100 metara na Svetskom prvenstvu.  

Ostali sportovi 05.08.2017 | 21:20
SP: Bolt je u finalu, ali je Koleman bio brži!
Jamajčanin je loše startovao u subotu uveče, pa je brži od njega bio Amerikanac Kristijan Koleman sa vremenom 9,97 sekundi.

Bolt je u završnici trke nadoknadio deo onoga što je izgubio lošim startom, ali je ipak bio stotinku sporiji od Amerikanca.

U finale su se direktno plasirali još Johan Blejk i Ric Preskod iz druge, te Akani Simbine i Džastin Getlin iz prve polufinalne trke. 

Koleman i Bolt su jedini trčali ispod deset sekundi, a najslabije vreme od sprintera koji su direktno izborili plasman imao je Getlin 10,09s. 

Na osnovu vremena do borbe za titulu najbržeg čoveka na svetu stigli su još Francuz Džimi Viko i Kinez Bingtijan Su. 

Ostala je samo još jedna trka, pa pravo u - penziju. Odavno je Jusein Bolt ušao u legendu, a večeras može da obogati kolekciju zlatnih medalja i mirne duše završi veliku karijeru kao prvak sveta.

Atletičar sa Jamajke se, kao što se i očekivalo, plasrao u finale trke na 100 metara na Prvenstvu sveta u Londonu. Bio je drugi u polufinalnoj trci u vremenu 9,98, dok je prvi bio Amerikanac Kristijan Koleman (9,97).  

To znači da je Jusa u finalu, samim tim imaće priliku da brani zlato osvojeno pre dve godine u Pekingu, ali i da vama donese zaradu. 

Finale je na programu večeras od 22.45

Najbolje vreme koje je Bolt postavio ove godine je 9,95 sekundi, dok svetski rekod od 9,58 drži još od SP 2009. Prošle godine, na Oilmpjiskim igrama u Rio de Žaneiru pripalo mu je zlato sa vremenom 9,79 sekundi.

U finalu trke na 100 metara se nalaze: Kristijan Kolman (SAD), Džastin Getlin (SAD), Jusen Bolt (Jamajka), Johan Blejk (Jamajka), Ris Preskod (Velika Britanija), Akani Simbine (Južna Afrika), Džimi Viko (Francuska) i Bingtijan Su (Kina).

Rezultati polufinala:
1. Kristijan Koleman (SAD) 9,97s u polufinalu
2. Jusein Bolt (Jamajka) 9,98
3. Johan Blejk (Jamajka) 10,04
4. Ris Preskod (V. Britanija) 10,05
5. Akani Simbine (JAR) 10,05
6. Džastin Getlin (SAD) 10,09
7. Džimi Viko (Francuska) 10,09
8. Bingtijan Su (Kina) 10,10

Izvor: B92/mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar