СП: Пезер и Алић "кратки" за финале!

Атлетски репрезентативци Босне и Херцеговине Месуд Пезер и Хамза Алић нису успјели да изборе пласман у финале бацања кугле на Свјетском првенству у Лондону.

Остали спортови 05.08.2017 | 14:30
СП: Пезер и Алић "кратки" за финале!
Иако је недавно у Сокоцу оборио државни рекорд Златана Сарачевића стар више од 33 године хицем од 21.43 метара, Пезер у суботу није успио да пребаци коту од 20.75 која би га одвела у финале.

Најближи је био у трећој серији кад је бацио куглу 19.88 метара, али то није било довољно да стекне шансу да се у недјељу с почетком у 21.35 часова бори за одличја на планетарном шампионату.

Његов колега из селекције БиХ Хамза Алић је два пута преступио, а једини исправан покушај имао је у другој серији кад је бацио куглу на 18.95 метара што је било далеко од норме за пласман међу 12 најбољих такмичара.

Финалисти првенства свијета у бацању кугле су Томас Волш, Мајкл Харатик, Дејвид Сторл, Џек Гил, Рајан Кросер, Стипе Жунић, Рајан Витинг, Томаш Станек, Дарел Хил, Џо Ковач, Андреј Гаг и Конрад Буковјецки.

Најбољи хитац дана имао је Томас Волш из Новог Зеланда са 22.14 метара. Алић је на крају завршио на посљедњој позицији, а Пезер на 21. мјесту.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар