Монаков потпредсједник прекинуо тишину!

Мбапе није тражио да иде! Занимљиве изјаве десне руке Монаковог председника Дмитрија Риболовљева.

Фудбал 06.08.2017 | 15:00
Монаков потпредсједник прекинуо тишину!
Нимало наивно није изгледала повреда Килијана Мбапеа у прексиноћњем окршају Монака и Тулуза на старту Лиге 1, али како ствари стоје, изгледа да ће ултраталентовани француски офанзивац бити добро и да нема ни говора о озбиљнијој повреди. Иако ћемо, ипак, сачекати званичну потврду за овакву тврдњу. 

У међувремену, на фудбалском тржишту будућност Килијана Мбапеа једна је од главних тема, пошто је Нејмарова сапуница коначно завршена. 

Док се Европом све чешће лицитира да ли ће Мбапе отићи у Реал Мадрид, Барселону или Пари Сен Жермен, пошто је Француз наводно званично тражио да иде, Монаков потпредседник Вадим Васиљев одлучио је да прекине завет ћутања и коначно проговори о актуелној ситуацији.

„Никада Мбапе није рекао да хоће да иде. Још разговарамо о свему, како с њим, тако и у клубу. Није једноставна ситуација јер није све до новца, већ до пројекта који правимо. А Мбапе је центар тог пројекта. Ако мене питате, ми хоћемо да га задржимо. Али, то морају да се усагласе обе стране, не само једна“, рекао је Васиљев, иначе десна рука првог човека Дмитрија Риболовљева.

Наравно, ово не мора ништа да значи, пример је све оно што се дешавало око Нејмара свих претходних седмица, али Монако је открио јасан став да задржи момка који представља будућност европског и светског фудбала. 

Јасно је да би Мбапеов одлазак представљао страшан ударац за клуб, посебно након одлазака тројице носилаца игре - Бернарда Силве, Бенжамина Мендија и Тјемуеа Бакајока за преко 140.000.000 евра. 

У тој ситуацији Монако није под притиском да мора да прода Мбапеа, посебно јер је финансијски стабилан, а Леонардо Жардим је по продужетку сарадње са Кнежевима истакао да жели да остави костур тима на окупу, како би поново био конкурентан ривал у Лиги 1 и на европској сцени. 

Проблем је што у Мбапеовом случају не постоји сагласност унутар породице. Његови родитељи су прво били противници преласка у Реал, сада су за ту опцију, док би Мбапе да остане, али се налази растрзан између родитељских и сопствених жеља, док и Монако има визију. 

Питање је ко ће на крају победити - разум или новац?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар