Monakov potpredsjednik prekinuo tišinu!

Mbape nije tražio da ide! Zanimljive izjave desne ruke Monakovog predsednika Dmitrija Ribolovljeva.

Fudbal 06.08.2017 | 15:00
Monakov potpredsjednik prekinuo tišinu!
Nimalo naivno nije izgledala povreda Kilijana Mbapea u preksinoćnjem okršaju Monaka i Tuluza na startu Lige 1, ali kako stvari stoje, izgleda da će ultratalentovani francuski ofanzivac biti dobro i da nema ni govora o ozbiljnijoj povredi. Iako ćemo, ipak, sačekati zvaničnu potvrdu za ovakvu tvrdnju. 

U međuvremenu, na fudbalskom tržištu budućnost Kilijana Mbapea jedna je od glavnih tema, pošto je Nejmarova sapunica konačno završena. 

Dok se Evropom sve češće licitira da li će Mbape otići u Real Madrid, Barselonu ili Pari Sen Žermen, pošto je Francuz navodno zvanično tražio da ide, Monakov potpredsednik Vadim Vasiljev odlučio je da prekine zavet ćutanja i konačno progovori o aktuelnoj situaciji.

„Nikada Mbape nije rekao da hoće da ide. Još razgovaramo o svemu, kako s njim, tako i u klubu. Nije jednostavna situacija jer nije sve do novca, već do projekta koji pravimo. A Mbape je centar tog projekta. Ako mene pitate, mi hoćemo da ga zadržimo. Ali, to moraju da se usaglase obe strane, ne samo jedna“, rekao je Vasiljev, inače desna ruka prvog čoveka Dmitrija Ribolovljeva.

Naravno, ovo ne mora ništa da znači, primer je sve ono što se dešavalo oko Nejmara svih prethodnih sedmica, ali Monako je otkrio jasan stav da zadrži momka koji predstavlja budućnost evropskog i svetskog fudbala. 

Jasno je da bi Mbapeov odlazak predstavljao strašan udarac za klub, posebno nakon odlazaka trojice nosilaca igre - Bernarda Silve, Benžamina Mendija i Tjemuea Bakajoka za preko 140.000.000 evra. 

U toj situaciji Monako nije pod pritiskom da mora da proda Mbapea, posebno jer je finansijski stabilan, a Leonardo Žardim je po produžetku saradnje sa Kneževima istakao da želi da ostavi kostur tima na okupu, kako bi ponovo bio konkurentan rival u Ligi 1 i na evropskoj sceni. 

Problem je što u Mbapeovom slučaju ne postoji saglasnost unutar porodice. Njegovi roditelji su prvo bili protivnici prelaska u Real, sada su za tu opciju, dok bi Mbape da ostane, ali se nalazi rastrzan između roditeljskih i sopstvenih želja, dok i Monako ima viziju. 

Pitanje je ko će na kraju pobediti - razum ili novac?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar