Човић: Гагић и Рочести не долазе!

Доводимо још тројицу странаца, а они квалитетни вреде између 300 и 400. 000 евра! Бужет за наредну сезону, сличан као и за претходну – око 5. 000. 000 евра.  Човић о Рочестију, Пулену, "А" лиценци, Партизану. . .  "Здраво је за спорт да Партизан добије неке мање важне дербије", рекао је председник КК Црвена звезда и најавио још два-три појачања, ало демантовао да ће једно од њих бити Гагић. Најавио је и изненађење на зиму.

Кошарка 06.08.2017 | 16:15
Човић: Гагић и Рочести не долазе!
Председник Црвене звезде Небојша Човић сматра да је српски и регионални шампион на правом путу и да има ће имати квалитетан тим у наредној сезони.

Први човек црвено-белих поручује да су бројни одласци из клуба, изузев Огњена Кузмића, били плански одрађени, а плански се ради и када је у питању ангажовање нових играча.

Човић је Спортском журналу одговрао на бројна питања читалаца, која су се махом односила на актуелни прелазни рок. Протеклих дана су се помињала бројна имена, између осталог и Ђорђа Гагића, Тејлора Рочестија и Џејкоба Пулена.

Председник Кошаркашког клуба Црвена звезда, Небојша Човић, у јеку формирања новог тима после летошње "распродаје" био је гост редакције "Спортског журнала" у којој је телефонским путем одговарао на питања читалаца тог дневног спортског листа.

Управо му се код једног саговорника није допала реч – распродаја.

"Не ради се о било каквој распродаји. Већ, у великој мери, планираним трансферима. Неплански је, практично, отишао само Кузмић коме нисмо хтели да стојимо на путу потписивања великог уговора. Желим му да буде успешан у Реалу, али да игра лоше против Црвене звезде, док смо код Гудурића плански зарадили добре паре. А он је отишао код најбољег тренера Европе, што је у интересу српске кошарке", рекао је Човић и додао:

"Све играче који су били у клубу волим и поштујем. Заједно смо направили највећи успех у историји клуба".

О Џејмсу Фелдину, петом и најзвучнијем појачању црвено-белих за сада, Човић је рекао кратко…

"Проценили смо да ће се добро уклопити и да ће допринети добрим резултатима".

Потом је упитан за доласке Тејлора Рочестија и Џејкоба Пулена.

"Рочести не долази, за друге се не зна", загонетно је одговорио Човић и демантовао да је клуб у преговорима са бившим центром Партизана, Ђорђем Гагићем.

"Гагић није у нашим плановима. План је да доведемо још двојицу или тројицу кошаркаша", рекао је Човић и напоменуо:

"Црвена звезда нема могућност да уђе у превелике уговоре. С обзиром на то каквим средствима располажемо, стојимо јако добро".

Није мали број навијача Човића питао за шансе црвено-белих да се пласирају на Фајнал фор Евролиге, који ће следећег пролећа бити одржан у "Комбанк арени".

"Немојте да живимо у заблуди да нападамо Фајнал фор у Београду. Пробаћемо да направимо што бољи резултат у Евролиги, али да будемо реални", рекао је Човић.

"Када то кажем, мислим да мора да се понаша у складу са могућностима града и земље из које долази и које представља. Нажалост, ми не можемо да се утркујемо с клубовима који имају буџете преко 20-30 милиона евра, што не значи да се нећемо трудити да их побеђујемо. Ипак, живимо у земљи у којој су економски параметри мало тежи у привреди, код радника и пензионера. Зато морамо да будемо реални и захвални на помоћи коју добијамо од града и државе".

Утолико, амбиције су...

"Амбиције су јасне - прво место у АБА и домаћој лиги, као и освајање Купа Радивоја Кораћа. А, у Евролиги да будемо што бољи. Без обзира на то што је ово нов тим, са младим стручним и компетентним тренером. Оно што нам је потребно је поверење и стрпљење. Ствари на којима сам инсистирао и када је у клуб дошао Дејан Радоњић. Тако треба да буде и сада. Биће ту победа и пораза, али до циља морамо да дођемо", поручио је Човић и једном навијачу који се плашио да ће реновирани тим бити "топовска храна у Евролиги" одговорио кратко:

"То сигурно нећемо да будемо".

Уз подсећање да је за учешће у Евролиги потребан буџет од најмање четири милиона евра, а да има клубова који располажу и са осам до десет пута већом сумом за једну сезону, Човић је о буџету Црвене звезде рекао...

"Биће око пет милиона евра, а за играче и први тим од 2,5 до 2,7 милиона. Још не могу да кажем да смо затворили екипу и зато не могу да кажем прецизне цифре".

О "А" лиценци и условима који су неопходни да би се она и добила...

"Не, али радимо на томе. Видећемо како ће се даље мењати концепт Евролиге. Разговоре на ту тему сам имао, али Црвена звезда мора да направи одрживу варијанту сопственог пословања. Свако лето је за нас нови стрес, разлога за то има а кључни и највећи је да Србија баш и не воли успех. Знате на шта мислим кад то кажем", рекао је Човић и демантовао да је приватизација један од основних предуслова да клуб буде разматран за "А" лиценцу.

Црвена звезда је овог лета остала без осморице првотимаца и првог тренера Дејана Радоњића. Као и обично, остали чланови стручног штаба стављени су у други план, али сви који знају како је са екипом радио кондициони тренер Драган Гачевић и колико је за све у и око тима био важан Борко Радовић, знају да су црвено-бели и у њима двојици изгубили важне "играче" у шампионском мозаику.

"Гачевић је изванредан човек и стручњак. Наш план је био да сарадњу наставимо, и то му је понуђено, као и Борку Радовићу. Али, они су изабрали други пут. У сваком случају, врата клуба су им отворена", рекао је Човић, који је потом одговорио и на питање једног навијача о томе да ли ће Црвена звезда наредне сезоне побеђивати Партизан са 50 и више поена разлике.

"Што се тиче Партизана, ми немамо тај степен мотивације који је био присутан код вечитог ривала ранијих година. Важно је да победимо у свакој важној утакмици. А, понекад, спортском ривалу треба допустити да победи и у некој неважној утакмици. То је здраво за спорт", рекао је Човић у интервјуу који су "водили" читаоци "Журнала".

Човић је наговестио да би Црвена звезда у току саме сезоне 2017/18 могла да добије (не)очекивано појачање у виду - Душана Ристића.

"Пре месец дана сам имао прилике да разговарам са нашим играчем, Ристићем. Он има још неке обавезе које треба да заврши на факултету. Пошто је он вредан, могао би то да испуни до децембра или јануара. Али, у сваком случају рачунамо на Душана. Он је играч Црвене звезде и преко ње би требало да гради играчку будућност и свој даљи пут".

Однос између Човића и бившег тренера Партизана Душка Вујошевића актуелан је и данас, иако двојица кошаркашких радника већ неко време нису директни ривали на странама црвено и црно-белих. Један од навијача питао је Човића за коментар сукоба који тренутно постоји на релацији Вујошевић-КК Игокеа.

"Мислим да је тај однос потпуно јасно у свом коментару описао господин Игор Додик", рекао је Човић.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: МН пресс

Коментари / 0

Оставите коментар