Čović: Gagić i Ročesti ne dolaze!

Dovodimo još trojicu stranaca, a oni kvalitetni vrede između 300 i 400. 000 evra! Bužet za narednu sezonu, sličan kao i za prethodnu – oko 5. 000. 000 evra.  Čović o Ročestiju, Pulenu, "A" licenci, Partizanu. . .  "Zdravo je za sport da Partizan dobije neke manje važne derbije", rekao je predsednik KK Crvena zvezda i najavio još dva-tri pojačanja, alo demantovao da će jedno od njih biti Gagić. Najavio je i iznenađenje na zimu.

Košarka 06.08.2017 | 16:15
Čović: Gagić i Ročesti ne dolaze!
Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović smatra da je srpski i regionalni šampion na pravom putu i da ima će imati kvalitetan tim u narednoj sezoni.

Prvi čovek crveno-belih poručuje da su brojni odlasci iz kluba, izuzev Ognjena Kuzmića, bili planski odrađeni, a planski se radi i kada je u pitanju angažovanje novih igrača.

Čović je Sportskom žurnalu odgovrao na brojna pitanja čitalaca, koja su se mahom odnosila na aktuelni prelazni rok. Proteklih dana su se pominjala brojna imena, između ostalog i Đorđa Gagića, Tejlora Ročestija i Džejkoba Pulena.

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović, u jeku formiranja novog tima posle letošnje "rasprodaje" bio je gost redakcije "Sportskog žurnala" u kojoj je telefonskim putem odgovarao na pitanja čitalaca tog dnevnog sportskog lista.

Upravo mu se kod jednog sagovornika nije dopala reč – rasprodaja.

"Ne radi se o bilo kakvoj rasprodaji. Već, u velikoj meri, planiranim transferima. Neplanski je, praktično, otišao samo Kuzmić kome nismo hteli da stojimo na putu potpisivanja velikog ugovora. Želim mu da bude uspešan u Realu, ali da igra loše protiv Crvene zvezde, dok smo kod Gudurića planski zaradili dobre pare. A on je otišao kod najboljeg trenera Evrope, što je u interesu srpske košarke", rekao je Čović i dodao:

"Sve igrače koji su bili u klubu volim i poštujem. Zajedno smo napravili najveći uspeh u istoriji kluba".

O Džejmsu Feldinu, petom i najzvučnijem pojačanju crveno-belih za sada, Čović je rekao kratko…

"Procenili smo da će se dobro uklopiti i da će doprineti dobrim rezultatima".

Potom je upitan za dolaske Tejlora Ročestija i Džejkoba Pulena.

"Ročesti ne dolazi, za druge se ne zna", zagonetno je odgovorio Čović i demantovao da je klub u pregovorima sa bivšim centrom Partizana, Đorđem Gagićem.

"Gagić nije u našim planovima. Plan je da dovedemo još dvojicu ili trojicu košarkaša", rekao je Čović i napomenuo:

"Crvena zvezda nema mogućnost da uđe u prevelike ugovore. S obzirom na to kakvim sredstvima raspolažemo, stojimo jako dobro".

Nije mali broj navijača Čovića pitao za šanse crveno-belih da se plasiraju na Fajnal for Evrolige, koji će sledećeg proleća biti održan u "Kombank areni".

"Nemojte da živimo u zabludi da napadamo Fajnal for u Beogradu. Probaćemo da napravimo što bolji rezultat u Evroligi, ali da budemo realni", rekao je Čović.

"Kada to kažem, mislim da mora da se ponaša u skladu sa mogućnostima grada i zemlje iz koje dolazi i koje predstavlja. Nažalost, mi ne možemo da se utrkujemo s klubovima koji imaju budžete preko 20-30 miliona evra, što ne znači da se nećemo truditi da ih pobeđujemo. Ipak, živimo u zemlji u kojoj su ekonomski parametri malo teži u privredi, kod radnika i penzionera. Zato moramo da budemo realni i zahvalni na pomoći koju dobijamo od grada i države".

Utoliko, ambicije su...

"Ambicije su jasne - prvo mesto u ABA i domaćoj ligi, kao i osvajanje Kupa Radivoja Koraća. A, u Evroligi da budemo što bolji. Bez obzira na to što je ovo nov tim, sa mladim stručnim i kompetentnim trenerom. Ono što nam je potrebno je poverenje i strpljenje. Stvari na kojima sam insistirao i kada je u klub došao Dejan Radonjić. Tako treba da bude i sada. Biće tu pobeda i poraza, ali do cilja moramo da dođemo", poručio je Čović i jednom navijaču koji se plašio da će renovirani tim biti "topovska hrana u Evroligi" odgovorio kratko:

"To sigurno nećemo da budemo".

Uz podsećanje da je za učešće u Evroligi potreban budžet od najmanje četiri miliona evra, a da ima klubova koji raspolažu i sa osam do deset puta većom sumom za jednu sezonu, Čović je o budžetu Crvene zvezde rekao...

"Biće oko pet miliona evra, a za igrače i prvi tim od 2,5 do 2,7 miliona. Još ne mogu da kažem da smo zatvorili ekipu i zato ne mogu da kažem precizne cifre".

O "A" licenci i uslovima koji su neophodni da bi se ona i dobila...

"Ne, ali radimo na tome. Videćemo kako će se dalje menjati koncept Evrolige. Razgovore na tu temu sam imao, ali Crvena zvezda mora da napravi održivu varijantu sopstvenog poslovanja. Svako leto je za nas novi stres, razloga za to ima a ključni i najveći je da Srbija baš i ne voli uspeh. Znate na šta mislim kad to kažem", rekao je Čović i demantovao da je privatizacija jedan od osnovnih preduslova da klub bude razmatran za "A" licencu.

Crvena zvezda je ovog leta ostala bez osmorice prvotimaca i prvog trenera Dejana Radonjića. Kao i obično, ostali članovi stručnog štaba stavljeni su u drugi plan, ali svi koji znaju kako je sa ekipom radio kondicioni trener Dragan Gačević i koliko je za sve u i oko tima bio važan Borko Radović, znaju da su crveno-beli i u njima dvojici izgubili važne "igrače" u šampionskom mozaiku.

"Gačević je izvanredan čovek i stručnjak. Naš plan je bio da saradnju nastavimo, i to mu je ponuđeno, kao i Borku Radoviću. Ali, oni su izabrali drugi put. U svakom slučaju, vrata kluba su im otvorena", rekao je Čović, koji je potom odgovorio i na pitanje jednog navijača o tome da li će Crvena zvezda naredne sezone pobeđivati Partizan sa 50 i više poena razlike.

"Što se tiče Partizana, mi nemamo taj stepen motivacije koji je bio prisutan kod večitog rivala ranijih godina. Važno je da pobedimo u svakoj važnoj utakmici. A, ponekad, sportskom rivalu treba dopustiti da pobedi i u nekoj nevažnoj utakmici. To je zdravo za sport", rekao je Čović u intervjuu koji su "vodili" čitaoci "Žurnala".

Čović je nagovestio da bi Crvena zvezda u toku same sezone 2017/18 mogla da dobije (ne)očekivano pojačanje u vidu - Dušana Ristića.

"Pre mesec dana sam imao prilike da razgovaram sa našim igračem, Ristićem. On ima još neke obaveze koje treba da završi na fakultetu. Pošto je on vredan, mogao bi to da ispuni do decembra ili januara. Ali, u svakom slučaju računamo na Dušana. On je igrač Crvene zvezde i preko nje bi trebalo da gradi igračku budućnost i svoj dalji put".

Odnos između Čovića i bivšeg trenera Partizana Duška Vujoševića aktuelan je i danas, iako dvojica košarkaških radnika već neko vreme nisu direktni rivali na stranama crveno i crno-belih. Jedan od navijača pitao je Čovića za komentar sukoba koji trenutno postoji na relaciji Vujošević-KK Igokea.

"Mislim da je taj odnos potpuno jasno u svom komentaru opisao gospodin Igor Dodik", rekao je Čović.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: MN press

Komentari / 0

Ostavite komentar