Пут са ћебетом и пар чизмица

Једно ћебе и пар чизмица. Прича која се крије иза судбине Србина који је бежао од Хрвата ће вам сломити срце. Свака годишњица и обележавање Олује је веома потресно за све Србе посебно избегле, прогнане, а највише за оне који су тада изгубили своје најмилије.

Србија 04.08.2017 | 13:36
Пут са ћебетом и пар чизмица
Војно полицијска акција Олуја почела је 4. и трајала је до 5. августа и током њеног трајања хрватске снаге су убиле најмање 1.800 особа српске националности а протерале 250.000, након чега су успоставиле контролу на територијом тадашње Републике Српске Крајине.

За Србе је војна операција Олуја најмасовније и једно од најсуровијих етничких чишћења која су се догодила у ратовима на просторима бивше СФРЈ у којој су око 62 одсто жртаве били цивили.

Свака годишњица и обележавање Олује је веома потресно за све  Србе посебно избегле, прогнане, а највише за оне који су тада изгубили своје најмилије.

Ране свих прогнаних људи су још увек свеже, а један од њих је објавио потресну фотографију на Твитеру, која цепа срце. "И после 20 и кусур година чувам две једине ствари које сам понео са собом. Олуја".





(Телегхраф)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

пелцер224

04.08.2017 12:25

Са њихове тацке гледиста направили су одлицан посао. Направили су етницки цисту дрзаву - етницким цисцењем за које нико није одговарао. Након неколико година усли у ЕУ. Они су своје националне амбиције остварили. Засто да не славе? И ми би, вероватно, овако "славили" ослобадјање Косова да су нам је запад допустио етницко цисцење као сто је дозволио Хрватској. Али није, па ми сада сматрамо Косово "окупираним делом територије" , док Хрвати сматрају Крајину "ослободјеним делом територије". Све ово није ни лепо, ни људски, ни морално, али свет вец одавно не функционисе по овим принципима, на залост. У Олуји зртве, Сребреница нам подваљена, на Косову нам украли дрзаву итд. Да ли смо само ми добри а нико не ваља?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.08.2017 14:32

Ко год да си коментар је на свом мјесту. Свака цаст.

Name

Кики

04.08.2017 21:23

За разлику од босанских ови су механизовани.

Name

всс

04.08.2017 21:57

Све то се Србима десава јер се нису у стању ријесити корупције и негативне селекције, а самим тим и организованог криминала који их разваљује вијековима.

Name

Равногорац

04.08.2017 21:28

Нека знају нека добро цују, вратицемо ОРКАН за олују!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајисник

04.08.2017 22:03

За све ово је заслузан Београд исто колико и Загреб. Све договорили Тудјман и Милосевиц. Србија је издала односно преварила Крајиснике. Данасња Вуцицева изјава да Крајисници воле Србију висе од Србијанаца је дно дна. Преведено, Крајисници су сретни сто су протјерани и сто су заврсили у Србији.

ОДГОВОРИТЕ