Put sa ćebetom i par čizmica

Jedno ćebe i par čizmica. Priča koja se krije iza sudbine Srbina koji je bežao od Hrvata će vam slomiti srce. Svaka godišnjica i obeležavanje Oluje je veoma potresno za sve Srbe posebno izbegle, prognane, a najviše za one koji su tada izgubili svoje najmilije.

Srbija 04.08.2017 | 13:36
Put sa ćebetom i par čizmica
Vojno policijska akcija Oluja počela je 4. i trajala je do 5. avgusta i tokom njenog trajanja hrvatske snage su ubile najmanje 1.800 osoba srpske nacionalnosti a proterale 250.000, nakon čega su uspostavile kontrolu na teritorijom tadašnje Republike Srpske Krajine.

Za Srbe je vojna operacija Oluja najmasovnije i jedno od najsurovijih etničkih čišćenja koja su se dogodila u ratovima na prostorima bivše SFRJ u kojoj su oko 62 odsto žrtave bili civili.

Svaka godišnjica i obeležavanje Oluje je veoma potresno za sve  Srbe posebno izbegle, prognane, a najviše za one koji su tada izgubili svoje najmilije.

Rane svih prognanih ljudi su još uvek sveže, a jedan od njih je objavio potresnu fotografiju na Tviteru, koja cepa srce. "I posle 20 i kusur godina čuvam dve jedine stvari koje sam poneo sa sobom. Oluja".





(Teleghraf)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

pelcer224

04.08.2017 12:25

Sa njihove tacke gledista napravili su odlican posao. Napravili su etnicki cistu drzavu - etnickim ciscenjem za koje niko nije odgovarao. Nakon nekoliko godina usli u EU. Oni su svoje nacionalne ambicije ostvarili. Zasto da ne slave? I mi bi, verovatno, ovako "slavili" oslobadjanje Kosova da su nam je zapad dopustio etnicko ciscenje kao sto je dozvolio Hrvatskoj. Ali nije, pa mi sada smatramo Kosovo "okupiranim delom teritorije" , dok Hrvati smatraju Krajinu "oslobodjenim delom teritorije". Sve ovo nije ni lepo, ni ljudski, ni moralno, ali svet vec odavno ne funkcionise po ovim principima, na zalost. U Oluji zrtve, Srebrenica nam podvaljena, na Kosovu nam ukrali drzavu itd. Da li smo samo mi dobri a niko ne valja?!

ODGOVORITE
Name

re

04.08.2017 14:32

Ko god da si komentar je na svom mjestu. Svaka cast.

Name

Kiki

04.08.2017 21:23

Za razliku od bosanskih ovi su mehanizovani.

Name

vss

04.08.2017 21:57

Sve to se Srbima desava jer se nisu u stanju rijesiti korupcije i negativne selekcije, a samim tim i organizovanog kriminala koji ih razvaljuje vijekovima.

Name

Ravnogorac

04.08.2017 21:28

Neka znaju neka dobro cuju, vraticemo ORKAN za oluju!

ODGOVORITE
Name

Krajisnik

04.08.2017 22:03

Za sve ovo je zasluzan Beograd isto koliko i Zagreb. Sve dogovorili Tudjman i Milosevic. Srbija je izdala odnosno prevarila Krajisnike. Danasnja Vuciceva izjava da Krajisnici vole Srbiju vise od Srbijanaca je dno dna. Prevedeno, Krajisnici su sretni sto su protjerani i sto su zavrsili u Srbiji.

ODGOVORITE