Нађа Хигл о својој болести: Зашто ја?!

Нађа Хигл пре неколико дана открила је јавности да болује од неизлечиве, али не и опасне по живот уколико се добро контролише.

Остали спортови 05.08.2017 | 23:15
Нађа Хигл о својој болести: Зашто ја?!
Пре две године живот бивше српске пливачице променио се из корена када је сазнала да болује од улцерозног колитиса.

"Скоро сам себе запитала, зашто ја? А онда сам и одговорила себи, зашто не бих ја, јер просто не постоји правило у животу. Они који се здраво хране и здраво живе, не морају да буду имуни на овако неке ствари", рекла је Нађа за Б92.

Нађа је прве симптоне приметила током тренинга, али тада није мислила да је нешто озибиљно.

"Док сам тренирала приметила сам да се доста више замарам, а слабије опорављам. Али ни на крај памети ми није било да може бити овака нека болест. Значајнији симптони су ми се десили у првој и другој трудноћи, а то су крваве столице и анемичност. Оно што је битно јесте да може да се контролише и да може са тим да се живи", каже Нађа.

Бивша светска шампионка хтела је да отвори школу пливања у Панчеву, али није јој пружена прилика за то.

"Желела сам у Панчеву да отворим школицу пливања, где бих имала свашта нешто да пренесем млађој популацији, међутим није ми пружена прилика за то".

За крај, упркос овој болести, Нађа је рекла да се сваки дан буди са осмехом.

"Сваки дан се будим са осмехом, јер поред себе имам два дивна бића (муж и дете), који су толико енергични. Покрену ме већ од раног јутра и спремна сам да трчим маратон са њима", закључила је Нађа Хигл за Б92.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар