Nađa Higl o svojoj bolesti: Zašto ja?!

Nađa Higl pre nekoliko dana otkrila je javnosti da boluje od neizlečive, ali ne i opasne po život ukoliko se dobro kontroliše.

Ostali sportovi 05.08.2017 | 23:15
Nađa Higl o svojoj bolesti: Zašto ja?!
Pre dve godine život bivše srpske plivačice promenio se iz korena kada je saznala da boluje od ulceroznog kolitisa.

"Skoro sam sebe zapitala, zašto ja? A onda sam i odgovorila sebi, zašto ne bih ja, jer prosto ne postoji pravilo u životu. Oni koji se zdravo hrane i zdravo žive, ne moraju da budu imuni na ovako neke stvari", rekla je Nađa za B92.

Nađa je prve simptone primetila tokom treninga, ali tada nije mislila da je nešto ozibiljno.

"Dok sam trenirala primetila sam da se dosta više zamaram, a slabije oporavljam. Ali ni na kraj pameti mi nije bilo da može biti ovaka neka bolest. Značajniji simptoni su mi se desili u prvoj i drugoj trudnoći, a to su krvave stolice i anemičnost. Ono što je bitno jeste da može da se kontroliše i da može sa tim da se živi", kaže Nađa.

Bivša svetska šampionka htela je da otvori školu plivanja u Pančevu, ali nije joj pružena prilika za to.

"Želela sam u Pančevu da otvorim školicu plivanja, gde bih imala svašta nešto da prenesem mlađoj populaciji, međutim nije mi pružena prilika za to".

Za kraj, uprkos ovoj bolesti, Nađa je rekla da se svaki dan budi sa osmehom.

"Svaki dan se budim sa osmehom, jer pored sebe imam dva divna bića (muž i dete), koji su toliko energični. Pokrenu me već od ranog jutra i spremna sam da trčim maraton sa njima", zaključila je Nađa Higl za B92.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar