Кривично дјело - несавјестан рад?

Полицијска управа /ПУ/ Добој поднијела је извјештај Окружном јавном тужилаштву Добој против Бобар Банке Бијељина у стечају, због основа сумње да је привредно друштво као правно лице починило кривично дјело несавјестан рад у служби.

Република Српска 03.08.2017 | 22:58
Кривично дјело - несавјестан рад?
Из полиције наводе да је управа ове банке сачинила и у октобру 2011. године одобрила интерни акт "Процедура за одобравање кредита физичким лицима" са прилогом бјанко уговора о намјенски ороченом депозиту са предвиђеном каматом на орочена средства, а који су у супротности са Законом о осигурању депозита у банкама БиХ.

Законом је утврђено да су депозити који се чувају у аранжману похрањивања са банком-намјенски депозити, а да је за такве депозите Бобар банка Бијељина искључена из осигурања, јер није плаћала премију осигурања Агенцији за осигурање депозита БиХ.

Наведени интерни акт банке је био обавезујући и системски образац приликом додјеле кредита у филијалама Бобар банке Бијељина.

Због несавјесног рада у служби ПУ Добој је 15. јуна Окружном јавном тужилаштву Добој поднијела извјештај против С.З. из Теслића која је, као одговорно лице добојске филијале Бобар банке, у априлу 2013. године са клијентом закључила два уговора о намјенски ороченом депозиту, у којим је навела да су орочена намјенска средства осигурана код Агенције за осигурање депозита БиХ.

Радница је знала или била дужна да зна да Бобар банка Бијељина са наведеном агенцијом није имала уговор о плаћању премије осигурања и да гаранција наведена у уговору није могла бити реализована.

Након покретања поступка ликвидације Бобар банке Бијељина оштећени клијент, који је према банци измирио своје обавезе по основу уговора о кредиту, није могао подићи орочена новчана средства у износу од 10.526,64 евра.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Митар М.

03.08.2017 14:52

Ако има кривицног дјела, ради се о кривоцном дјелу -несавјесно прибтдно пословање, а не несавјестан рад у слузби. За ово дјело су осудјени одговорни у Бобар осигурању, на затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шекса сС

03.08.2017 20:44

Ти си Митре будала....

Name

Миле Китић

03.08.2017 20:51

.....Лупаш Митре.....прочитај још једном...Шемса је у паву...био си и осто' мандолина!!

Name

Новоматицово прање новца

04.08.2017 07:05

Треба истрага и пријава за прање новца које је радио Новоматиц преко Бобар Банке. Новоматиц је у Бањалуци са Додиком и Владимиром Делићем власником УНИБРОС СТЕЕЛа регистровао два фантома за прање новца НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо. Ова два фантома су регистрирана на основном Суду у Бањалуци код судије МОНИКЕ КОВАЧЕВИЋ. Путне исправе оснивача нису познате осим Наде Илић из Београда а која је положила умјесто Додика и Делића 100000 км. Ова два фантома су регистрирана да перу новац и таје порезе. Прање су вршили преко Бобар Банке у Бањалуци,на рачун РСА ГАМИНГ Доо су полагали прљав новац као да је промет од игре на срећу. Први новац им стиже из Србије у врећама а онда га у виду промета полажу на рачуне РСА ГАМИНГ Доо. Ова два фантома због Додоковог учешћа уживају заштиту институција Републике Српске. Овакве работе ће и укинути Републику Српску,и нека ће кад нам је Додиков криминал постао нормална ствар. За олош није ни задруга а камоли ентитет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

05.08.2017 08:58

Свака цаст, само скупљај доказе, па једног дана, ако јос буде РС, а доцекамо и независно правосудје,па макар на нивоу БиХ, да се и то, уз јос хиљаде предмета процесуира. А за сад, једино сто моземо Богу се молити, јер он види, а знамо ста све мозе, вратице он то не у новцу само, без обзира да ли је атеиста као 2004-2005. Или вјерник, наравно од кад је видио да се то исплати, нароцито код Григорија.

Name

Ратко

04.08.2017 07:25

...кривичну треба да добију одговорна лица и руководећа Агенције за банкарство.

ОДГОВОРИТЕ