Звиздић са Аном и Марковићем

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић разговарао је данас у Подгорици, на маргинама Самита Јадранске повеље, са предсједницом Владе Републике Србије Аном Брнабић о билатералним односима двије земље.

Босна и Херцеговина 02.08.2017 | 12:47
Звиздић са Аном и Марковићем

Звиздић је рекао да су добри политички односи БиХ и Србије од изузетне важности за стабилност и напредак регије. Истакао је да је потребно, путем сталног политичког дијалога на високом нивоу, радити на рјешавању отворених питања, те будућу сарадњу фокусирати на заједничке пројекте усмјерене инфраструктурном повезивању и економском развоју.



Додао је да Србија и БиХ дијеле и заједничке европске аспирације које су добра основа и за развој будућих, заједничких пројеката.

Разговарано је и о реализацији закључака са заједничке сједнице двије владе и наглашено да треба убрзати њихову реализацију.

Предсједавајући Звиздић је током састанка упутио позив премијерки Брнабић да посјети Босну и Херцеговину, саопштено је из Савјета министара БиХ.

(Агенције)


Добри односи БиХ и Црне Горе

Предсједавајући Вијећа министара БиХ Денис Звиздић сусрео се данас у Подгорици, на маргинама Самита Јадранске повеље, са предсједником Владе Црне Горе Душком Марковићем са којим је разговарао о билатералним односима и унапређењу регионалне сарадње.



Звиздић и Марковић су се сложили да између БиХ и Црне Горе нема отворених питања и да односи двије државе могу бити примјер добре сарадње у регији. Нагласили су да постоји простор за још квалитетнију економску и културну сарадњу на обострану корист грађана обје државе. Истакли су потребу креирања заједничких прекограничних пројеката, посебно у сегменту комуникацијског повезивања, како би се потицао економски развој кроз убрзани промет људи и роба.

Предсједавајући Звиздић је рекао да је Босна и Херцеговина већ испунила добар дио услова за МАП-а и да би активација МАП-а била један велики искорак за Босну и Херцеговину.



Премијер Марковић је истакао да је посјета потпредсједника САД-а Мајка Пенса веома важна за Црну Гору као и за цијели регион Западног Балкана. Нагласио је да је Црна Гора уз Босну и Херцеговину у сваком смислу, те да је подршка Црне Горе у НАТО интеграцијама неупитна.

Предсједавајући Звиздић је честитао предсједнику Владе Црне Горе Душку Марковићу и грађанима Црне Горе пуноправно чланство у НАТО савезу и нагласио да је Црна Гора важан фактор стабилности и промовисања помирења и политичког дијалога у регији.



(Н1)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гојко

02.08.2017 10:53

Одлични односи, поготово после Суторине. Браво за Игора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уоцено

02.08.2017 12:21

Додик Миле престао ици у Београд. Нова премијерка нема времена за њега. Неце га подрзати ни на новим изборима. Остаје да се види хоце ли гс подрзати Вуциц?

ОДГОВОРИТЕ