Zvizdić sa Anom i Markovićem

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Podgorici, na marginama Samita Jadranske povelje, sa predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić o bilateralnim odnosima dvije zemlje.

Bosna i Hercegovina 02.08.2017 | 12:47
Zvizdić sa Anom i Markovićem

Zvizdić je rekao da su dobri politički odnosi BiH i Srbije od izuzetne važnosti za stabilnost i napredak regije. Istakao je da je potrebno, putem stalnog političkog dijaloga na visokom nivou, raditi na rješavanju otvorenih pitanja, te buduću saradnju fokusirati na zajedničke projekte usmjerene infrastrukturnom povezivanju i ekonomskom razvoju.



Dodao je da Srbija i BiH dijele i zajedničke evropske aspiracije koje su dobra osnova i za razvoj budućih, zajedničkih projekata.

Razgovarano je i o realizaciji zaključaka sa zajedničke sjednice dvije vlade i naglašeno da treba ubrzati njihovu realizaciju.

Predsjedavajući Zvizdić je tokom sastanka uputio poziv premijerki Brnabić da posjeti Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

(Agencije)


Dobri odnosi BiH i Crne Gore

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić susreo se danas u Podgorici, na marginama Samita Jadranske povelje, sa predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i unapređenju regionalne saradnje.



Zvizdić i Marković su se složili da između BiH i Crne Gore nema otvorenih pitanja i da odnosi dvije države mogu biti primjer dobre saradnje u regiji. Naglasili su da postoji prostor za još kvalitetniju ekonomsku i kulturnu saradnju na obostranu korist građana obje države. Istakli su potrebu kreiranja zajedničkih prekograničnih projekata, posebno u segmentu komunikacijskog povezivanja, kako bi se poticao ekonomski razvoj kroz ubrzani promet ljudi i roba.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je Bosna i Hercegovina već ispunila dobar dio uslova za MAP-a i da bi aktivacija MAP-a bila jedan veliki iskorak za Bosnu i Hercegovinu.



Premijer Marković je istakao da je posjeta potpredsjednika SAD-a Majka Pensa veoma važna za Crnu Goru kao i za cijeli region Zapadnog Balkana. Naglasio je da je Crna Gora uz Bosnu i Hercegovinu u svakom smislu, te da je podrška Crne Gore u NATO integracijama neupitna.

Predsjedavajući Zvizdić je čestitao predsjedniku Vlade Crne Gore Dušku Markoviću i građanima Crne Gore punopravno članstvo u NATO savezu i naglasio da je Crna Gora važan faktor stabilnosti i promovisanja pomirenja i političkog dijaloga u regiji.



(N1)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Gojko

02.08.2017 10:53

Odlični odnosi, pogotovo posle Sutorine. Bravo za Igora.

ODGOVORITE
Name

Uoceno

02.08.2017 12:21

Dodik Mile prestao ici u Beograd. Nova premijerka nema vremena za njega. Nece ga podrzati ni na novim izborima. Ostaje da se vidi hoce li gs podrzati Vucic?

ODGOVORITE