Коу: Болт је као Мухамед Али!

Председник Светске атлетске федерације Себастијан Коу рекао је да ће спорт много изгубити повлачењем Јусеина Болта, кога је упоредио са Мухамедом Алијем.  "У кафани може да се расправља о најбољем фудбалеру или тенисеру, али не и о најбољем спринтреру свих времена", рекао је председник Светске атлетске федерације.

Остали спортови 05.08.2017 | 14:15
Коу: Болт је као Мухамед Али!
Болт, освајач осам златних олимпијских медаља у спринту и светски рекордер, повући ће се из атлетике после Светског првенества у Лондону.

"Болт је геније и његов утицај на атлетику је попут оног који је Мухамед Али имао на бокс", рекао је Коу британским медијима.

Коу, легендарни британски атлетичар, истакао је да је Болт најбољи спринтер свих времена.

"Не могу да помислим на икога осим Алија када причам о Болту. Можете са неким у кафани да расправљате о томе ко је најбољи фудбалер или тенисер, али када је реч о спринту, ту нема дискусије", навео је Коу.

По његовим речима, атлетика ће много изгубити Болтовим пензионисањем, због спортских ствари, али и његове личности.

"Лепо је имати некога ко пуни стадионе. За његанема замене, не због тога што му је витрина пуна медаља, већ због личности. Он је доминирао не само у атлетици, већ у спорту генерално", додао је председник ИААФ.

За председника Светске атлетске федерације, Себастијана Коуа, нема сумње да повлачење Јусеина Болта, огроман губитак за спорт. Он у свом глорификовању Јамајканца одлази и корак даље, па га пореди са Мухамедом Алијем у свету бокса…

“Не могу да помислим на икога другог осим Алија када причам о Болту. Можете са неким у кафани да расправљате о томе ко је најбољи фудбалер или тенисер… Када је реч о спринту, ту нема дискусије”, поручио је први човек атлетског света, некада и сам био веома успешан атлетичар.

“Стварно је лепо имати некога ко пуни стадионе. За њега стварно нема замене, не због тога што му је витрина пуна медаља, већ због Болтове личности. Он је доминирао не само у атлетици, већ у спорту генерално”, поручио је Коу британским медијима који такође наводе шта се све од трофеја до сада нашло у Болтовим витринама. Списак је збиља дугачак…

Подсетимо да је Јамајканац је чак 11 пута био светски шампион, и то три пута у трци на 100 метара. Болт је у последња три олимпијска циклуса освојио златне медаље на 100, 200 и 4x100 метара, победио је пре девет година у Пекингу у дисциплини штафета, али да му је, гле ироније на Јамајци одузето злато пошто је његов тимски колега Картер Неста био позитиван на допинг тесту.

Болт је на олимпијским играма у претходна три циклуса освајао златне медаље на 100, 200 и 4x100 метара.

Тријумфовао је и 2008. у Пекингу у штафети, али је Јамајци одузетна златна медаља јер је његов тимски колега Неста Картер био позитиван на допинг.

Болт је, такође, и 11 пута био светски шампион, три пута у трци на 100 метара.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар