Миланманија!

Ето шта уради један бар на папиру добар прелазни рок!

Фудбал 04.08.2017 | 23:28
Миланманија!
Мирисало је на искорак још када су стигли Матео Мусакио и Рикардо Родригез, закувало се саХаканом Чалханоглуом и Андреом Силвом, да би доласци Лукаса Биље и пре свих Леонарда Бонучија активирао детонацију! Навијачи Милана поново верују. Да се њихов клуб вратио тамо где му је место. У врх италијанског фудбала. После сезона очаја, дошла су времена у којима сви желе да буду сведоци новог успона Росонера. Уосталом, Сан Сиро ће ове сезоне бити пун као ретко када.

Само за реванш утакмицу са Крајовом у трећем колу квалификација за Лигу Европе већ је продато око 56.000 улазница! Да поновимо дакле: противник Крајова - вероватно најнеинспиративнији којег су могли да извуку на жребу? - у квалификацијама за Лигу Европе, такмичење које Италијане по традицији не занима нешто превише.

Али потези које су кинески власници вукли у овом прелазном року натерали су навијаче Милана да се најеже у ишчекивању, па није немогуће да против Крајове на трибинама буде и целих 70.000 навијача (пун капацитет је 80.000 места).

И само ће пар победа бити довољно Милану да уздрма цео град и баци га у еуфорију. Судећи по томе како тече почетак продаје, у клубу очекују минимум 30.000 до 35.000 навијача са сезонским улазницама, а потајно се надају да ће их бити и 40.000. Само поређења ради, прошле сезоне било их је само 16.000. Најмање у три деценије Силвија Берлусконија на Сан Сиру. И сасвим очекивано после сезона у којима је екипа освајала редом осмо, па десето, па седмо и на крају шесто место на табели Серије А.

У сезони 1992/1993, када је постављен клупски рекорд, Росонери су продали 70.034 сезонских улазница. Али давно је то било.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар