Milanmanija!

Eto šta uradi jedan bar na papiru dobar prelazni rok!

Fudbal 04.08.2017 | 23:28
Milanmanija!
Mirisalo je na iskorak još kada su stigli Mateo Musakio i Rikardo Rodrigez, zakuvalo se saHakanom Čalhanogluom i Andreom Silvom, da bi dolasci Lukasa Bilje i pre svih Leonarda Bonučija aktivirao detonaciju! Navijači Milana ponovo veruju. Da se njihov klub vratio tamo gde mu je mesto. U vrh italijanskog fudbala. Posle sezona očaja, došla su vremena u kojima svi žele da budu svedoci novog uspona Rosonera. Uostalom, San Siro će ove sezone biti pun kao retko kada.

Samo za revanš utakmicu sa Krajovom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope već je prodato oko 56.000 ulaznica! Da ponovimo dakle: protivnik Krajova - verovatno najneinspirativniji kojeg su mogli da izvuku na žrebu? - u kvalifikacijama za Ligu Evrope, takmičenje koje Italijane po tradiciji ne zanima nešto previše.

Ali potezi koje su kineski vlasnici vukli u ovom prelaznom roku naterali su navijače Milana da se naježe u iščekivanju, pa nije nemoguće da protiv Krajove na tribinama bude i celih 70.000 navijača (pun kapacitet je 80.000 mesta).

I samo će par pobeda biti dovoljno Milanu da uzdrma ceo grad i baci ga u euforiju. Sudeći po tome kako teče početak prodaje, u klubu očekuju minimum 30.000 do 35.000 navijača sa sezonskim ulaznicama, a potajno se nadaju da će ih biti i 40.000. Samo poređenja radi, prošle sezone bilo ih je samo 16.000. Najmanje u tri decenije Silvija Berluskonija na San Siru. I sasvim očekivano posle sezona u kojima je ekipa osvajala redom osmo, pa deseto, pa sedmo i na kraju šesto mesto na tabeli Serije A.

U sezoni 1992/1993, kada je postavljen klupski rekord, Rosoneri su prodali 70.034 sezonskih ulaznica. Ali davno je to bilo.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar