ЛаЛига тужи ПСЖ: Није због Нејмара!

Шпанска ЛаЛига потврдила је да је пријавила француски Пари Сен Жермен УЕФА за кршење Финансијској фер-плеја (ФФП).

Фудбал 31.07.2017 | 22:00
ЛаЛига тужи ПСЖ: Није због Нејмара!
Председник ЛаЛиге Хавијер Тебас је демантују да је разлог покушај ПСЖ да од Барселоне купи Бразилца Нејмара за чак 222 милиона фунти, колико износи откупна клаузула.

"Радимо то због тога што ПСЖ крши правила УЕФА ФФП и такмичарских правила Европске уније. Пријавићемо их УЕФА; а ако они буду игнорисали, обратићемо се суду у Швајцарској и Бриселу. Не одбацујемо ни судове у Француској и Шпанији. Одмах ћемо представити нашу жалбу", рекао је Тебас.

Претходних дана у центру пажње је поменути Нејмар кога ПСЖ жели већ неко време, спреман је да плати откупну клаузулу, што Барселона покушава да избегне, али је изгледа и играч спреман да пређе у Париз на шта указује његов сукоб са сиграчима на тренингу Блаугране.

"Није због Нејмара него због свега што се чује у медијима и што то одавно планирамо. Нисмо то урадили раније јер сам желео да проблем прво представим УЕФА и председнику Александру Чеферину, али нисмо имали времена да то спремимо. Брине ме оно што читам, ЛаЛига не може само да стоји са стране и посматра. Нема проблем само Барселоне, него цео шпански фудбал. Данас је то Барса, сутра ће бити Реал, Атлетико или неки други клуб. Из Барсе ништа нису помињали", додао је председник ЛаЛиге.

ЛаЛига ризикује да изгуби доста новца од ТВ права.

"Пре око два месеца позвао сам председника ПСЖ у седиште ЛаЛиге и рекао му шта ћемо урадити и који су разлози. Био је бесан на мене и рекао ми да не разуме. Не смемо заборавити да они управљају ТВ нашим ТВ правима, али ЛаЛига мора да брани клубове у овој ситуацији", закључио је Тебас.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар