LaLiga tuži PSŽ: Nije zbog Nejmara!

Španska LaLiga potvrdila je da je prijavila francuski Pari Sen Žermen UEFA za kršenje Finansijskoj fer-pleja (FFP).

Fudbal 31.07.2017 | 22:00
LaLiga tuži PSŽ: Nije zbog Nejmara!
Predsednik LaLige Havijer Tebas je demantuju da je razlog pokušaj PSŽ da od Barselone kupi Brazilca Nejmara za čak 222 miliona funti, koliko iznosi otkupna klauzula.

"Radimo to zbog toga što PSŽ krši pravila UEFA FFP i takmičarskih pravila Evropske unije. Prijavićemo ih UEFA; a ako oni budu ignorisali, obratićemo se sudu u Švajcarskoj i Briselu. Ne odbacujemo ni sudove u Francuskoj i Španiji. Odmah ćemo predstaviti našu žalbu", rekao je Tebas.

Prethodnih dana u centru pažnje je pomenuti Nejmar koga PSŽ želi već neko vreme, spreman je da plati otkupnu klauzulu, što Barselona pokušava da izbegne, ali je izgleda i igrač spreman da pređe u Pariz na šta ukazuje njegov sukob sa sigračima na treningu Blaugrane.

"Nije zbog Nejmara nego zbog svega što se čuje u medijima i što to odavno planiramo. Nismo to uradili ranije jer sam želeo da problem prvo predstavim UEFA i predsedniku Aleksandru Čeferinu, ali nismo imali vremena da to spremimo. Brine me ono što čitam, LaLiga ne može samo da stoji sa strane i posmatra. Nema problem samo Barselone, nego ceo španski fudbal. Danas je to Barsa, sutra će biti Real, Atletiko ili neki drugi klub. Iz Barse ništa nisu pominjali", dodao je predsednik LaLige.

LaLiga rizikuje da izgubi dosta novca od TV prava.

"Pre oko dva meseca pozvao sam predsednika PSŽ u sedište LaLige i rekao mu šta ćemo uraditi i koji su razlozi. Bio je besan na mene i rekao mi da ne razume. Ne smemo zaboraviti da oni upravljaju TV našim TV pravima, ali LaLiga mora da brani klubove u ovoj situaciji", zaključio je Tebas.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar