Гдје путују најздравији људи на свијету?

Норвежани се сматрају најздравијим народом на свету. Пре свега због идеалних навика у исхрани, али им у прилог иде и титула најсрећније нације. Поврх свега тога, Норвежани више брину о сопственом благостању од других популација.

Путовања 27.07.2017 | 09:18
Гдје путују најздравији људи на свијету?
Њихове навике и стил живота одражавају и се и на путовање, па многе занима како бирају и шта за њих подразумева њихов савршен одмор.

Идеално путовање за Норвежане подразумева одлазак на југ или како они воле да кажу – Сyден. Раније је овај појам био коришћен за медитерански регион, али је касније проширен на понеке егзотичне дестинације, односно, било који тропски рај који испуњава одређене критеријуме.

"То више подразумева стање ума, него одређену дестинацију“, наводи сајт Wиред, наравно, уз одређене квалитете.

За њихов одабир идеалног одмора кључне су три ствари:

1. Доступна дестинација

Норвежани када путују путују искључиво директним или чартер летовима, без преседања. Разлог зашто је њихов избор дуго година био Медитеран јесте тај што су то биле прве земље које су увеле чартер летове.

2. Сунчано и топло место са базеном или плажом

"Захваљујући“ дугим и хладним зимама, Норвежани се увек одлучују за топле дестинације са дугим данима. То пре свега подразумева шпанска острва попут Мајорке и Гран Канарија, грчка острва попут Крита или приморске градове у Хрватској.

Такође бирају било коју јужну дестинацију са плажом, која није много далеко од куће, иако су у њихов избор ушли и Тајланд и Дубаи.

3. Јефтина храна и пиће

Јефтини коктели су приоритет. Овај норвешки концепт не зна за године, па подједнако у истом избору уживају и млађе генерације као и старије, које ове дестинације бирају и за пролећна путовања.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар