ЛШ: Борбе за Лигу шампиона до посљедње секунде!

Две скоро идентичне утакмице, завршене головима у надокнади времена, одигране су у Астани и Кијеву. Ријека умало до победе у Аустрији.  "Лепотица" вечери - 2:0, 2:3, па 3:3 у Белгији! Динамо је много јак, Ријекин подвиг у Салцбургу - Лудогорец преслишан у Бер Шеви! Украјински вицешампион преслишао Јанг Бојс (3:1), реми на Ред Бул Арени (1:1), сигурних 2:0 у Израелу.  Ван де Бек поништио Балотелија, Ајакс путује кући с капиталним голом! Марибор једва против Хафнарфјордура! Розенборг одлично прошао на Селтик Парку.  Утакмица вечери у Брижу: Башакшехир стигао од 0:2 до 3:2, али није победио! Денсвил из другог слободњака најавио пакао у Истанбул! Шест голова на Јан Брејдел стадиону – 3:3!

Фудбал 26.07.2017 | 23:35
ЛШ: Борбе за Лигу шампиона до посљедње секунде!
Борбе за Лигу шампиона ове среде поподне настављене су у далекој престоници Казахстана, где је Легија из Варшаве, лишена лидерства капитена тима Мирослава Радовића, имала веома активан резултат до 94. минута.

А, онда…

Пољаци су наивно кренули ка голу првака Казахстана, изгубили лопту и били жртве муњевите контре двојице најбољих играча утакмице, Жуниора Кабананге и Патрика Твумасија, који је рутински поентирао за:

Астана - Легија 3:1 (2:0) у првом мечу 3. кола квалификација за Лигу шампиона, које су почеле бурним утакмциама у уторак увече, а које ће бити настављене и вечерас.

Радовић није наступио због повреде колена коју је задобио пре нешто више од месец дана, док је центарфор Астане, још један наш фудбалер Ђорђе Деспотовић, морао да напусти игру већ после 20 минута због повреде, која бар на терену није деловала нимало наивно.

Заменио га је Роман Муртизајев, који се и сам повредио у финишу утакмице и морао да буде замењен, али који је у међувремену асистирао Ивану Мајевскију, Белорусу који је постигао диван гол у 45. минуту за 2:0.

Пре тога, веома спретни иако крупни центарфор из Конга, Жуниор Кабананга, сјајно се снашао у шеснаестерцу Легије у 36. минуту и левом ногом успео да протури лопту поред Аркадијуша Маларца за 1:0.

Кабананги је то био 15. погодак у календарској 2017. години, а асистент је био новајлија из Ференцвароша, мађарски везиста Ласло Клајнајслер.

Грогирани гости имали су стопостотну шансу за 2:1 у 47. минуту, али се Тибо Молан обрукао, само два минута након што је Гиљерме направио дар-мар одбрану Астане, али и изазвао Александра Мокина да забележи одбрану меча.

У 56. минуту судије су поништиле Кабананги други гол на мечу због офсајда, а онда је уследио буран крај меча.

Твумаси је у 68. минуту извео потез утакмице, нанизао тројицу играча Легије и потом изгубио деул са голманом Маларцом, који се радовао поготку албанског резервисте Арманда Садикуа у 78. минуту после асистенције Михала Кухарчика и смушене реакције комплетне одбране Астане.

Овај гол за 2:1 натерао је домаће да поново крену одлучније ка Маларцу, који је у 91. минуту направио ново чудо и зауставио ударац резервисте Срђана Граховца, бившег везисте бањалучког Борца.

Легија је после ове Маларцове минијатуре јурнула свим снагама напред и практично оставила голмана у безизлазној ситуацији, утолико што је контру Кабананге и Твумасија у 94. минуту утакмице једва ухватила и камера - 3:1, "тик" пре последњег звиждука на "Астана арени".

Скоро идентичан ток имала је и друга утакмица вечери, по распореду, у којој је Динамо у Кијеву захваљујући мајсторијама стрелца и асистента, Андрија Јармоленка, повео 2:0, потом примио гол и дубоко у судијској надокнади стигао до победе од 3:1 над швајцарским Јанг Бојсом.

Динамо из Кијева је много јак, а то је вечерас на својој кожи осетио Јанг Бојс. Екипа из Берна је чак могла и да прође далеко боље него што је објективно заслужила, али је то ипак спречио Денис Хармаш голом у 93. минуту - 3:1 (2:0).

Домаћин је имао два гола предности већ у 34. минуту, а посебно упечатљив је био други погодак, који је петом у погодак претворио Диумерси Мбокани. Ипак, таква комоција је утицала да се домаћин превише опусти у завршници меча, па је швајцарски клуб прекоКристијана Фаснахта смањио предност Кијевљана. Међутим, украјински вицешампион је практично већ у свом следећем нападу дошао до значајне предности пред реванш у Берну.

Ипак, иако је имао довољно времена, састав Марка Розеа није успео да постигне још један гол, па екипа Матјажа Кека са озбиљном предношћу чека реванш на свом терену.

Лудогорец је прошао као „бос по трњу“ у Бер Шеви, где је домаћи Хапоел славио са 2:0, па ће тим Георгија Дермеџијева бити на изузетно тешком задатку за недељу дана, а није искључено да искусни стратег не добије отказ већ вечерас.

Прваци Румуније и Кипра играли су егал меч до тог 75. минута, када су гости направили прекршај на неких 25-26 метара од Боја Ватермана.

Овај човек био је један од сведока голчине коју је у стилу незаборавног Роберта Карлоса постигао 26-годишњи Кристијан Ганеа, такође леви бек, јунак вечерашњег онлине праћења квалификација за Лигу шампиона.

Бомбом која је оставила Холанђанина укопаног: Виторул - АПОЕЛ 1:0 (0:0) у само једном од бројних узбудљивих мечева 3. кола квалификација за Лигу шампиона.

И пре и после ове лепотице из Ганеине леве копачке, момци легендарног Георгија Хаџија могли су да постигну, али и приме гол, а права драма виђена је у 94. минуту када је домаћи тим у паничним настојањима да одбрани 1:0 остао са играчем мање.

Георге Цукудеан искључен је због "профи" фаула којим је успео да Хаџију сачува минималац пред реванш за седам дана у Никозији.

После прве утакмице и великог дербија трећег кола квалификација за Лигу шампиона ближи плеј-офу је - Ајакс! Прошлосезонски финалиста Лиге Европе успео је да извуче нерешени исход (1:1) са гостовања Ници, чиме је направио први велики корак ка проласку даље и уласку у пробрано друштво.

Додуше, утисак после првих деведесет и кусур минута јесте да је Ајакс могао чак и до капиталне победе против тима са Азурне обале. Али, мрежа Јоана Кардинала само једном се затресла. И управо је француски голман и највећи "кривац" због тога што Ајакс није кући понео и бољи резултат. Јер, сам је имао две изврсне одбране које су ривала оставиле без текста.

Готово као да је омађијао мрежу, тако је деловао Кардинале у ситуацијама када су га саиграчи остављали на милост и немилост противника. Чак ни код поготка талентованогДонија ван де Бека није могао ништа. Додуше, могао је можда мало боље да реагује код "боксовања", али више кривица иде на рачун Дантеа, који је допустио противничком играчу Санчезу да засмета Кардиналеу код испуцавања, што је Ван де Бек дочекао и лепо пласираним ударцем стигао до циља. Играо се тек почетак другог полувремена. 

Пре тога предност Ници донео је Марио Балотели после добре асистенције Жана Серија, где је италијански голгетер из непосредне близине пронашао пут до мреже и улио наду у позитиван исход. 

У наставку Ница је имала тек неколико полуприлика. 

Марибор је меч у Људском врту завршио победом, али чини се да је резултат против Хафнарфјордура морао да буде ефикаснији. Јер, исландски шампион сада има прилику да на свом терену надомести минимални заостатак (0:1) и дође до историјског пролаза у плеј-оф. 

Једини гол на мечу дело је Маркоса Тавареса после теледириговане лопте коју је послаоАлександер Рајчевић. Искусном стрелцу је после квалитетног центаршута у опасну зону био потребан само један трзај главом како би противник пао на колена. 

Ипак, остаће жал због неискоришћених чак петнаест шанси, док се противник све време искључиво бранио и тек летимично прелазио на супротну половину. 

Розенборг је после гостовања на Селтик Парку одлично прошао, пошто је резултат прве утакмице био 0:0.

"Лепотица" вечери - 2:0, 2:3, па 3:3 у Белгији!

2:0 у већ у 16. минуту.

А онда 2:3 головима гостију у размаку од само 15 минута.

На крају – 3:3!

Какав меч у Брижу – тотални фудал на Јан Брејдел стадион! Клуб Бриж и Башакшехир одиграли су нерешено 3:3, у утакмици великих преокрета и најавили још један паклени окршај за седам дана на Фатих Терим стадиону.

Два тима су за 90 минута игре у неколико наврата ишла од попуне блиставости, до потпуног понора, па је коначан резултат био најравноправнији и објективно даје веће шансе турском тиму у реваншу. Ипак, Башакшехиру је било потребно добрих сат времена да схвати да није ништа слабији од белгијског тима. Бриж је на крилима снажне подршке са трибина поовео већ у петом минуту преко Емануеала Дениса, а када је Стефано Денсви дао први гол из слободног ударца на овом мечу изгледало је да би екипа Абдулаха Авчија могла да претрпи праву катастрофу.

Ипак, из минута у минут, а посебно на почетку другог полувремена било је јасно да би гости могли да се врате у игру и то су коначно учинили у 59. минуту преко искусног Марсија Мосороа. На крилима тог гола стигло је и самопоуздање у редовима турског вицешампиона, па је Родриго Елија у 63. минуту изједначио на 2:2. Ту није био крај, за потпуни преокрет је био одговоран Мосоро, својим другим голом на утакмици.

Тада је изгледало да ће турски тим успети да дође до победе, али је ово ипак било вече фантастичног Стефана Денсвила, који је својим другим голом на утакмици поставио коначан резултат утакмице.

Резултати 1. утакмица
/реванши су наредног уторка и среде/

среда

Астана (Казахстан) - Легија (Пољска) 3:1 (2:0)
/Кабананга 36, Мајевскиј 45, Твумаси 90+4 - Садику 78/

Динамо Кијев (Украјина) - Јанг Бојс (Швајцарска) 3:1 (2:0)
/Јармоленко 15, Мбокани 34, Гармаш 90+3 - Фашнахт 90+1/

Салцбург (Аустрија) - Ријека (Хрватска) 1:1 (0:1)
/Хванг 49 - Гаврановић 30/

Хапоел Бер Шева (Израел) - Лудогорец (Бугарска) 2:0 (1:0)
/Нвакаеме 19, Охана 79/

Виторул (Румунија) - АПОЕЛ (Кипар) 1:0 (0:0)
/Ганеа 75/

Марибор (Словенија) - Хафнарфјордур (Исланд) 1:0 (0:0)
/Таварес 54/

Селтик (Шкотска) - Розенборг (Норвешка) 0:0

Ница (Француска) - Ајакс (Холандија) 1:1 (1:0)
/Балотели 32 - Ван де Бек 49/

Бриж (Белгија) - Башакшехир (Турска) 3:3 (2:0)
/Бонавентуре 6, Денсвил 16, 79 - Мосоро 59, 74, Елија 64/

уторак

Карабаг (Азербејџан) - Шериф (Молдавија) 0:0

Славија Праг (Чешка) - БАТЕ Борисов (Белорусија) 1:0 (1:0)
/Шкода 20п/

АЕК (Грчка) - ЦСКА Москва (Русија) 0:2 (0:1)
/Џагоев 45+1, Вернблум 56/

ФЦСБ (Румунија) - Викторија Плзењ (Чешка) 2:2 (1:1)
/Будеску 37, Тешеира 61 - Крменчик 23, Копиц 53/

Вардар (Македонија) - Копенхаген (Данска) 1:0 (0:0)
/Балотели 65/

Партизан (Србија) - Олимпијакос (Грчка) 1:3 (1:1)
/Тавамба 10 - Бен 6, 56, Еменике 90+1/

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар