"АБА лига броји крвна зрнца!"

Званично донесена одлука о покретању Друге АБА лиге. Много спорења у вези учешћа клубова из БиХ у квалификацијама. У Слободи из Тузле тврде да организатори броје крвна зрнца како би обезбиједили учешће сва три народа.

Кошарка 27.07.2017 | 08:15
"АБА лига броји крвна зрнца!"
Директни представници БиХ у Другој АБА лиги биће сарајевска Босна и мостарски Зрињски, а прилику да обезбиједе учешће у овој лиги прво кроз претквалификације имаће Младост Мркоњић Град, Широки или Слобода, односно једна од ове три екипе.

Ово такмичење играће 12 клубова, а шампион ће аутоматски стећи право наступа у Првој АБА лиги.

Младост, Широки и Слобода ће прво играти међусобно на претквалификационом турниру, а побједник ће се пласирати у квалификације, које ће бити одржане у Лакташима од 27. до 29. септембра, у којима ће играти екипе из Словеније, Црне Горе и Србије.

Предсједник ОКК Слобода Тузла Аид Бербић у разговору за Мондо је рекао да је ова одлука мотивисана бројањем крвних зрнаца а никако спортским мотивима.

"У почетку је критеријум био пласман на табели прошле сезоне и ми смо очекивали да ћемо разигравати за директно мјесто у Другој АБА лиги са Зрињским, али су нам из АБА лиге рекли да ће Зрињски бити директан учесник јер су били боље пласирани од нас у доигравању. Они су били трећи а ми четврти, пошто смо и ми и они испали у полуфиналу.На наше питање, ако се иде по пласману зашто су онда Широки и Мркоњић ушли да играју са нама када су играли лигу за опстанак они су нам рекли "па ето они су се пријавили". Ово је бројање крвних зрнаца да би се обезбиједило учешће сва три народа из БиХ, а не спортски критеријум. Шта је онда са Спарсима који су боље пласирани од њих" ,каже Бербић.

Када је ријеч о претквалификацијама за екипе из БиХ још није одлучено гдје и када ће да се одрже.

"Одлуку о томе гдје и када ћемо играти треба да донесе Управни одбор КС БиХ, да ли ће то бити на неутралном терену ја не могу да вам кажем, али ништа ме више не може изненадити", закључио је Бербић.

Нова сезона АБА лиге почиње 30. септембра, а до 11. марта 2018. године биће одигране утакмице регуларног дијела, а плеј-оф ће почети 17. марта. Почетак финалне серије планиран је за 15. април.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар