Нема разговора са рушиоцима

ПДП цијени напоре предсједавајућег Предсједништва БиХ и лидера ХДЗ-а БиХ Драгана Човића да покрене разговоре о отвореним питањима у БиХ, али мислимо да први разговор треба да буде унутар још увијек владајуће коалиције на нивоу БиХ, рекао је за ТВ1 предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић, појашњавајући због чега је одбио позив на састанак у Мостару.

Босна и Херцеговина 26.07.2017 | 13:03
Нема разговора са рушиоцима
"Прије неколико дана, ми смо врло коректно рекли да било какав састанак у било којем формату, а којем ће присуствовати предсједник РС и СНСД-а Милорад Додик, за нас нема смисла. Наш политички став је коректан - бесмислено је разговарати са неким ко руши односе на нивоу БиХ и ко својим дјеловањем ради против европског пута не само БиХ, него и РС", поручио је Бореновић.

Он је додао да нема ништа против разговора било којих политичких актера у БиХ, јер се "можда у том ужем кругу могу наћи рјешења за новонасталу ситуацију. Такође, нема ништа против стратешког партнерства предсједника СНСД-а и ХДЗ-а БиХ, Додика и Човића.

"Предсједник СДС-а Вукота Говедарица и ја јасно исказујемо свој став и код нас нема 'муљања' у смислу да нешто прихватите, па онда кроз неке закључке то уствари негирате. Или сте за или сте против одређених уговорних односа. Када говоримо о прикључивању Транспортној заједници, врло се прецизно зна свачија улога. Ова питања се могу рјешавати и без састанака на начин да сваки ниво власти преузме свој дио одговорности и да, у складу са тим, донесе одређене одлуке", навео је предсједник ПДП-а. 

Говорећи о актуелној политичкој ситуацији у БиХ, он је указао на потребу чешћих институционалних билатералних разговора носиоца одређених политичких процеса на појединим нивоима власти. 

"То се посебно односи на ФБиХ, јер се мора пронаћи унутрашњи консензус по питању измјена Изборног закона и других отворених питања у функционисању власти на нивоу ФБиХ", сматра Бореновић.

Мишљења је да и представници власти на нивоу БиХ треба отвореније да разговарају о предстојећим изазовима. 

"Оно што се десило, треба да остане иза нас и да нас опомиње да се више не дешавају такве ствари. Било какав формат који ће укључивати и позицију и опозицију, те помијешати различите политичке судионике је врло захтјеван и мислим да га је тешко провести. То смо видјели кроз покушај састанка у Мостару. Не видим шта може донијети таква врста састанака, јер је ту толико супротстављених политичких ставова. Ипак, то не може да буде било какав изговор да се нешто конкретно уради у случају европског пута БиХ", закључио је Бореновић.

Извор: Вијести.ба

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Мирко

26.07.2017 11:08

Веома коректан и смислен одговор Бореновића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

26.07.2017 13:09

Овог руменог нико није ни звао на састанак.

Name

Србин

26.07.2017 11:09

Коначно да неко директно каже ко је Додик и његова дволична политика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

26.07.2017 11:09

Срби се требају окренути Босњацима ,и бице боље свима у БиХ ,Додик је изабрао лосе партнере Цовица и Радонцица ,сто доноси само проблеме свима у БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харис

26.07.2017 11:23

Додик полако али сигурно нестаје са политичке сцене,ех сад пошто је тога свјестан намјерно белаје и провокације ради ал нека проће и његово

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.07.2017 16:56

Босњо то су твоје зеље ал милета и РС никад нестат неце запамти то добро.

Name

логика

26.07.2017 11:27

Све има свој почетак и крај...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

26.07.2017 11:56

Додик не зели у ЕУ ваља у затвор

Name

Од Ријечи До Ријечи

26.07.2017 11:47

Све потписујем што рече Бореновић,ово му је најбоља изјава до сада иако нисам присталица његове странке...мада све више ме пдп привлачи својим храбрим ставовима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

26.07.2017 12:28

Тако је потпуно си у праву од ријеци до ријеци.

Name

Мица

26.07.2017 12:34

Тако је Бореновицу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

26.07.2017 12:37

Гени су цудо вуку Цовицу дзабе ти србовање и РС.

ОДГОВОРИТЕ