Ликвидација у Херцег Новом

Нико Рогановић (66) из Херцег Новог убијен је током ноћи, у сат и 20 минута после поноћи у херцегновском насељу Дубрава, у класичној сачекуши, јављају подгоричке "Вијести".

Регион 26.07.2017 | 10:03
Ликвидација у Херцег Новом
Према првим сазнањима полиције, на Рогановића су пуцале најмање две особе, а од задобијених повреда подлегао је у херцегновској болници.

Нико Рогановић је отац Душка Рогановића који је у подметнутој експлозији 25. априла ове године остао без обе ноге.



Душко Рогановић је првостепеном пресудом осуђен на 12 година затвора за убиство вође навијача Делија Марка П. Веснића из Београда и рањавање Ивана Марковића у Игалу 2009. године. Правоснажном одлуком Апелационог суда затворска казна му је смањена на осам година. Рогановић је у јануару 2016. године одслужио казну и изашао из затвора.

Према писању црногорских медија, и убијени Нико Рогановић је имао везе са криминалом. Он је, наиме деведесетих био осуђен за шверц 11 тона цигарета.

У полицијским евиденцијама, његов син Душко Рогановић се води као близак са члановима ''кавкачког клана'', који је у сукобу са ''шкаљарцима''.

Полиција није искључила могућност и да су бомбашки напад на Душана Рогановића у априлу организовали чланови ''шкаљарског клана'', па се на списку за саслушање нашло више особа из Котора, херцег Новог и Тивта које су блиско повезане са ''кавкачким и шкаљарским кланом''.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар