Likvidacija u Herceg Novom

Niko Roganović (66) iz Herceg Novog ubijen je tokom noći, u sat i 20 minuta posle ponoći u hercegnovskom naselju Dubrava, u klasičnoj sačekuši, javljaju podgoričke "Vijesti".

Region 26.07.2017 | 10:03
Likvidacija u Herceg Novom
Prema prvim saznanjima policije, na Roganovića su pucale najmanje dve osobe, a od zadobijenih povreda podlegao je u hercegnovskoj bolnici.

Niko Roganović je otac Duška Roganovića koji je u podmetnutoj eksploziji 25. aprila ove godine ostao bez obe noge.Duško Roganović je prvostepenom presudom osuđen na 12 godina zatvora za ubistvo vođe navijača Delija Marka P. Vesnića iz Beograda i ranjavanje Ivana Markovića u Igalu 2009. godine. Pravosnažnom odlukom Apelacionog suda zatvorska kazna mu je smanjena na osam godina. Roganović je u januaru 2016. godine odslužio kaznu i izašao iz zatvora.

Prema pisanju crnogorskih medija, i ubijeni Niko Roganović je imao veze sa kriminalom. On je, naime devedesetih bio osuđen za šverc 11 tona cigareta.

U policijskim evidencijama, njegov sin Duško Roganović se vodi kao blizak sa članovima ''kavkačkog klana'', koji je u sukobu sa ''škaljarcima''.

Policija nije isključila mogućnost i da su bombaški napad na Dušana Roganovića u aprilu organizovali članovi ''škaljarskog klana'', pa se na spisku za saslušanje našlo više osoba iz Kotora, herceg Novog i Tivta koje su blisko povezane sa ''kavkačkim i škaljarskim klanom''.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar