Птица успорила авио-саобраћај

Путници који су синоћ из Тивта полетели за Москву, преноћили су у Подгорици

Регион 25.07.2017 | 18:40
Птица успорила авио-саобраћај
На синоћњем лету Монтенегро Аирлинеса из Тивта ка Москви птица је ударила у леви мотор авиона типа Ембраер 195 регистарске ознаке 4О-АОБ, саопштено је из националне авиокомпаније.

 Летачка посада Монтенегро Аирлинеса је поступила по процедурама које су јасно дефинисане у оваквим ситуацијама, приликом чега је од контроле лета затражено слетање на матични аеродром Подгорица како би се урадила одговарајућа контрола - казали су у Монтенегро Аирлинесу.

Након слетања, лиценцирано техничко особље је преконтролисало авион и проценило штету.

- Како је одмах било јасно да ће процедура санације оштећења потрајати, сви путници су смештени у хотел и јутрос, у раним јутарњим часовима пребачени другим авионом Монтенегро Аирлинеса на одредиште - истичу у компанији.



Удар птице је уобичајени проблем који се често дешава у авијацији, и није непознаница у тој врсти посла.

- Синоћно непланирано повлачење овог ваздухоплова из саобраћаја, односно прерасподела саобраћаја за данас са пет на четири оперативна ваздухоплова, је проузроковала вишесатна кашњења на линијама за Љубљану, Дизелдорф и Москву из Подгорице и назад, као и за Београд и Москву из Тивта и назад, због чега се извињавамо нашим цењеним путницима. Сви путници су адекватно збринути, при чему ниједан лет није отказан, осим што је део путника са лета из Подгорице за Дизелдорф отпутовао данас са нашим код шер партнерима, док је део путника пребачен на сутрашњи наш лет за Немачку, што је такође уобичајено у авио-саобраћају -  казали су у Монтенегро Аирлинесу.



Додају да сектор одржавања Монтенегро Аирлинеса предузима све неопходне радње како би се авион у најкраћем могућем року вратио у саобраћај.

- Сутрашњи саобраћај ће у потпуности бити реализован са четири оперативна авиона - поручују у компанији.

(Телеграф)

Коментари / 0

Оставите коментар