Ptica usporila avio-saobraćaj

Putnici koji su sinoć iz Tivta poleteli za Moskvu, prenoćili su u Podgorici

Region 25.07.2017 | 18:40
Ptica usporila avio-saobraćaj
Na sinoćnjem letu Montenegro Airlinesa iz Tivta ka Moskvi ptica je udarila u levi motor aviona tipa Embraer 195 registarske oznake 4O-AOB, saopšteno je iz nacionalne aviokompanije.

 Letačka posada Montenegro Airlinesa je postupila po procedurama koje su jasno definisane u ovakvim situacijama, prilikom čega je od kontrole leta zatraženo sletanje na matični aerodrom Podgorica kako bi se uradila odgovarajuća kontrola - kazali su u Montenegro Airlinesu.

Nakon sletanja, licencirano tehničko osoblje je prekontrolisalo avion i procenilo štetu.

- Kako je odmah bilo jasno da će procedura sanacije oštećenja potrajati, svi putnici su smešteni u hotel i jutros, u ranim jutarnjim časovima prebačeni drugim avionom Montenegro Airlinesa na odredište - ističu u kompaniji.Udar ptice je uobičajeni problem koji se često dešava u avijaciji, i nije nepoznanica u toj vrsti posla.

- Sinoćno neplanirano povlačenje ovog vazduhoplova iz saobraćaja, odnosno preraspodela saobraćaja za danas sa pet na četiri operativna vazduhoplova, je prouzrokovala višesatna kašnjenja na linijama za Ljubljanu, Dizeldorf i Moskvu iz Podgorice i nazad, kao i za Beograd i Moskvu iz Tivta i nazad, zbog čega se izvinjavamo našim cenjenim putnicima. Svi putnici su adekvatno zbrinuti, pri čemu nijedan let nije otkazan, osim što je deo putnika sa leta iz Podgorice za Dizeldorf otputovao danas sa našim kod šer partnerima, dok je deo putnika prebačen na sutrašnji naš let za Nemačku, što je takođe uobičajeno u avio-saobraćaju -  kazali su u Montenegro Airlinesu.Dodaju da sektor održavanja Montenegro Airlinesa preduzima sve neophodne radnje kako bi se avion u najkraćem mogućem roku vratio u saobraćaj.

- Sutrašnji saobraćaj će u potpunosti biti realizovan sa četiri operativna aviona - poručuju u kompaniji.

(Telegraf)

Komentari / 0

Ostavite komentar