Хероин стигао из Бугарске у БиХ

Пошиљка у којој су у Зеници пронађена 82 килогрма хероина стигла је из Бугарске, саопштено је из Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ.  Службеници УИО су детаљним прегледом пошиљке открили хероин, чија тржишна вриједност се процјењује на више од 12 милиона КМ.

Регион 24.07.2017 | 18:23
Хероин стигао из Бугарске у БиХ
"На основу прикупљених обавјештајних информација, службеници УИО су у сриједу, 19. јула, детаљном контролом пошиљке која је у БиХ стигла из Бугарске у Зеницу открили већу количину материје која је подсјећала на опојну дрогу хероин", наводи се у саопштењу.

Приликом прегледа пошиљке и откривања сакривеног хериона, кориштена је специјалистичка опрема коју је службеницима УИО донирала Влада САД у оквиру Програма за контролу извоза и безбједност граница.

Од посебне помоћи био је ЦТ - 40 видеоскоп, а велики значај имале су и обуке које су прошли службеници Управе у оквиру поменутог Програма, наводи се у саопштењу.

Да је ријеч о хероину потврдили су службеници из Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/.

Из Управе истичу одличну сарадњу службеника УИО и Сипе, чији је резултат откривање и пљенидба рекордне количине хероина на простору БиХ.

У саопштењу се напомиње да због наставка истраге више детаља у овом тренутку није могуће објавити, те да ће све будуће информације о овом предмету јавности бити прослијеђене из Сипе.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

yугословен

24.07.2017 17:22

ПОРЕЗ НА ДРОГУ АЛО КО ЈЕ ВИДИО ДА СЕ ДРОГА УНИСТИ САМ ИДЕ ДАЉЕ У ПРОДАЈУ РОНХИЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УИО

24.07.2017 19:19

Тако је Здравко бивси директиоре (УиО)кад кола крену низбрдо..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дутерте

24.07.2017 19:49

А дје онан Дутерте да побије смрад.Ово је за основне сколе.

ОДГОВОРИТЕ