Heroin stigao iz Bugarske u BiH

Pošiljka u kojoj su u Zenici pronađena 82 kilogrma heroina stigla je iz Bugarske, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH.  Službenici UIO su detaljnim pregledom pošiljke otkrili heroin, čija tržišna vrijednost se procjenjuje na više od 12 miliona KM.

Region 24.07.2017 | 18:23
Heroin stigao iz Bugarske u BiH
"Na osnovu prikupljenih obavještajnih informacija, službenici UIO su u srijedu, 19. jula, detaljnom kontrolom pošiljke koja je u BiH stigla iz Bugarske u Zenicu otkrili veću količinu materije koja je podsjećala na opojnu drogu heroin", navodi se u saopštenju.

Prilikom pregleda pošiljke i otkrivanja sakrivenog heriona, korištena je specijalistička oprema koju je službenicima UIO donirala Vlada SAD u okviru Programa za kontrolu izvoza i bezbjednost granica.

Od posebne pomoći bio je CT - 40 videoskop, a veliki značaj imale su i obuke koje su prošli službenici Uprave u okviru pomenutog Programa, navodi se u saopštenju.

Da je riječ o heroinu potvrdili su službenici iz Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/.

Iz Uprave ističu odličnu saradnju službenika UIO i Sipe, čiji je rezultat otkrivanje i pljenidba rekordne količine heroina na prostoru BiH.

U saopštenju se napominje da zbog nastavka istrage više detalja u ovom trenutku nije moguće objaviti, te da će sve buduće informacije o ovom predmetu javnosti biti proslijeđene iz Sipe.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

yugosloven

24.07.2017 17:22

POREZ NA DROGU ALO KO JE VIDIO DA SE DROGA UNISTI SAM IDE DALJE U PRODAJU RONHIL.

ODGOVORITE
Name

UIO

24.07.2017 19:19

Tako je Zdravko bivsi direktiore (UiO)kad kola krenu nizbrdo..

ODGOVORITE
Name

Duterte

24.07.2017 19:49

A dje onan Duterte da pobije smrad.Ovo je za osnovne skole.

ODGOVORITE