Немогуће је активирати Нејмарову клаузулу?!

У Барселони тврде да је уплата од 222 милиона евра - немогућа. Ево и зашто.

Фудбал 21.07.2017 | 21:45
Немогуће је активирати Нејмарову клаузулу?!
Иако излазна клаузула у фудбалу служи због тога да један клуб не може да избегава преговоре или заувек одбија понуде другог клуба, и тако спречава играча који можда жели да оде да то и уради, председник Барселоне Ђозеп Марија Бертоумеу тврди да - Нејмар није на продају!

"Он није на тржишту", рекао је Бартомеу покушавајући да охлади наговештаје одласка звезде светског фудбала из Каталоније.

Али...

Уколико је Пари Сен Жермен заиста спреман да уплати излазну клаузулу од 222 милиона евра и Нејмар вољан да потпише за клуб из престонице Француске, тада то што он "није на тржишту" не би значило апсолутно ништа - Барселона не би могла да заустави 25-годишњег дриблера на излазним вратима "Камп ноу" стадиона.

Нејмар је прошлог октобра потписао нови петогодишњи уговор са Барселоном до 2021. године и тада је у уговор унето да свако ко уплати 222 милиона евра, и добије фудбалеров пристанак, може да га одведе.

Бартомеу је рекао да је те клаузуле "немогуће активирати, ако намераваш да поштујеш правила финансијског фер плеја".

"Ако неко не жели то да поштује, онда, наравно, могу да се активирају", додао је он.

Он је 2013. године из Сантоса прешао у Барселону, са којом је до сада освојио две шампионске титуле, Лигу шампиона, три Купа краља, светско клупско првенство и Суперкуп Шпаније. Нејмарово партнерство у нападу Барселоне са Лионелом Месијем и Луисом Суаресом једно је од најуспешнијих у свету, а медији су га назвали "трозубац" МСН.

"Он има уговор на још четири године и наравно да рачунамо на њега. Он је део нашег тима", навео је Бартомеу.

Како се ближи крај Нејмаровог уговора, откупна клаузула расте из године у годину. Прве године уговора износи 200 милиона евра, друге године 220, а треће године достићи ће 250 милиона евра.

Извор: мондо.рс/Бета

Коментари / 0

Оставите коментар